CroAI panel rasprave o umjetnoj inteligenciji širi izvan Zagreba

Autor: Poslovni.hr , 27. lipanj 2023. u 10:44
CroAI

Rasprave i dijeljenja znanja o umjetnoj inteligenciji udruga CroAI širi izvan Zagreba. Nakon Splita tako organiziraju “meetup” odnosno okupljanje i u Šibeniku, a cilj im je, kažu, širiti edukacije o AI-u svima zainteresiranima za inovacije i stvaranje novih vrijednosti.

Umjetna inteligencija ima rastući utjecaj na naše svakodnevne živote, kako na osobnoj razini, tako i na polju poslovanja i društva općenito. Razumijevanje i pravilna uporaba ove tehnologije ključni su za uspješno suočavanje s promjenama koje ona donosi. Stoga je važno omogućiti pristup informacijama, stručnom znanju i razmjeni iskustava svim pojedincima zainteresiranima za inovacije i stvaranje novih vrijednosti.

Međutim, većina edukacija, radionica i panela na tu temu već je tradicionalno rezervirana za Zagreb. Zbog toga Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju (CroAI) nastavlja širenje svojih okupljanja diljem Hrvatske, s ciljem educiranja i decentralizacije izvan Zagreba. Nakon uspješnog meetupa u Splitu, ovaj put panel raspravu dovode u Šibenik.

Tom prigodom, svoje bogato iskustvo i perspektive iz različitih područja podijelit će Hrvoje Bujas, uspješni poduzetnik i predsjednik UGP-a, a ujedno i osnivač prvog robotskog restorana u Hrvatskoj; Petra Horvatović, umjetnička menadžerica i članica upravnog odbora CroAI-a; Ivan Biliškov, osnivač i izvršni direktor splitskog AI startupa Codeasy; te Martina Silov, izvršna direktorica CroAI-a.

Upravo u vrijeme našeg meetupa, Šibenik će biti domaćin Međunarodnog dječjeg festivala, koji će okupiti velik broj djece i mladih. Naš cilj je motivirati i dati smjernice tim mladima o tome kako se prilagoditi promjenama koje donosi razvoj umjetne inteligencije”, istaknula je Silov.

Iz CroAI-a pozivaju sve zainteresirane – od učitelja, znanstvenika i poduzetnika do studenata, političara, liječnika, odvjetnika, IT stručnjaka, novinara, umjetnika i drugih – da se pridruže meetupu i budu dio važnih rasprava o umjetnoj inteligenciji. “Jedan učitelj ili liječnik, koji uvodi AI u svoju praksu, danas vrijedi više nego 5 inženjera”, zaključio je Mislav Malenica, predsjednik udruge CroAI.

Meetup će biti održati u petak, 30. lipnja u Azimutu u Šibeniku.

Komentirajte prvi

New Report

Close