Željko Mavrović ne želi govoriti o tome što se trenutno događa s njegovim biznisom kao ni hoće li ga uspjeti prodati ili ugasiti
Najpoznatiji hrvatski ekološki poljoprivrednik Željko Mavrović, koji je polovicom prošle godine Večernjem listu priznao da ima ozbiljne poteškoće u poslovanju zbog čega bi mogao prodati ili ugasiti poljoprivredni biznis u Sloboštini pokraj Požege, još nije uspio pronaći zainteresiranog ulagača. Kako nam je rečeno u Uredu lokalne poljoprivredne savjetodavne službe, na Mavrovićevu imanju ozbiljnije proizvodnje više nema, a jedino što još funkcionira je tzv. edukacijski centar gdje se odvija poduka i radionice za poljoprivrednike, koju financira Europska unija. O tome što se događa s njegovim poslovanjem pitali smo i samog Željka Mavrovića, no on je odbio razgovarati o tome. I neki od vodećih ljudi iz poljoprivrednih udruga ne znaju što je s Mavrovićevim biznisom osim da je, kako nam je jedan rekao, “u velikoj gabuli”.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Jest, mavrovićev kruh jest bio 13 kuna, ali je vrijedio svake lipe jer je bio zasitan ko 5 onih albanskih iz pekare, i dobro se prodavao. ne mislim da je propao zbog manjka potražnje, vjerojatnije je da nije mogao podnositi konzumove rokove plaćanja. ili što reče moller u zabi za kredit ne primaju konzumove bonove… Ili ko zna šta
Banke su ga naguzile .
Isto mu se dogodilo ko i ostalim koji troše nezarađeno , koji dižu kredite sa bezobrazno velikim kamatama .
Zarada njegove tvrtke nemože pokriti kamate banaka .
Isto se događa i Državi Hrvatskoj koja diže kredite i troši nezarađeno .
Sve tvrtke koje su propale “uživale” su kredite i trošile su nezarađeno .
tko bi dao 15 kn za pecivo koliko god ono bilo ekološko i fino? nije to njegovo bilo loše nego ultraskupo
a možda eko i nije bilo baš eko
Uključite se u raspravu