AUDIO nudi na prodaju Agroduhan

Autor: Poslovni.hr , 28. travanj 2012. u 13:05
PXL

Jedanaest dana nakon što je država, na Skupštini tvrtke ‘Agroduhan’ Slatina, kao većinski vlasnik, smijenila bivše HDZ-ove nadzornike u Upravu, te izabrala novi Nadzorni odbor na čelu s Željkom Kumrićem (SDP) i predsjednika Uprave Dražena Vujčića (SDP), u jednom dnevnom listu u petak je osvanuo Javni poziv za iskazivanje za kupnju poslovnih udjela društva ‘Agroduhan’. Javni poziv objavila je Agencija za upravljanje državnom imovinom čiji je Upravni odbor odluku o objavi javne ponude donio još 1. prosinca prošle godine.

O prodaji će se odlučivati u vrijeme sadnje duhanskih presadnica Agencija poziva zainteresirane investitore da iskažu svoj interes dostavom pisma namjere za kupnju 8 poslovnih udjela društva ‘Agroduhan’ ukupne nominalne vrijednosti 39.257.000 kuna, što čini 76,37 posto temeljnog kapitala društva. Rok podnošenja pisme namjere je 14. svibanj ove godine. O prodaji društva odlučivat će se upravo u vrijeme kada će oko 400 seljačkih kooperanata ‘Agroduhana’ krenuti u sadnju duhanskih presadnica, a 90-tak zaposlenih u pripreme za ljetnu sezonu prerade više od dva milijuna kilograma duhanskog lista. ‘Agroduhan’ ima gubitak od 1,8 milijuna i oko 37 milijuna kuna nevraćenih kredita

Zanimljivo je da su najprije predstavnici države u ‘Agroduhanu’ dobili zadatak da smanje plaće zaposlenicima, riješe se gotovo 40 posto viška radnika, te da do ljeta pripreme prodaju državnih udjela tvrtke čiji temeljni kapital iznosi 51 milijun kuna, gubitak za 2011. godinu oko 1,8 milijuna kuna, a dugoročne i kratkoročne obveze društva prema bankama i vjerovnicima veće su od 37 milijuna kuna. Iako je na prvoj radnoj sjednici Nadzorni odbor zaključio da promjena rukovodeće strukture u ‘Agroduhanu’ neće negativno utjecati na daljnji razvoj duhanske proizvodnje objavom javnog poziva o prodaji Agencija je ubrzala želju države da se što prije riješi vlasništva u trgovačkim društvima koja ne posluju uspješno.

(VLM Agencija)

Komentirajte prvi

New Report

Close