Vlasnica Privredne banke Zagreb trebala bi zahvaljujući novoj digitalnoj banci uštedjeti 600 milijuna eura u 2025.

Autor: Ana Blašković , 19. listopad 2023. u 12:59
Foto: Reuters

Obavijest o prisilnom preseljenju, poslana između lipnja i srpnja, izazvala je proteste mnogih klijenata.

Stranka talijanske premijerke Giorgie Meloni pozvala je ministra gospodarstva da zaštiti interese klijenata banke Intese Sanpaolo, preusmjerenih na digitalnu uslugu Isybank, rekla je parlamentarka iz redova vladajućih Letizia Giorgianni. Isybank je niskobudžetna digitalna banka temeljena na oblaku i ključna izvršnom direktoru Carlu Messini za rezanje troškova.

Vlasnica Privredne banke Zagreb trebala bi zahvaljujući novoj digitalnoj banci uštedjeti 600 milijuna eura u 2025. i oko 800 milijuna eura godišnje u razdoblju od 2026. do 2027., podsjeća Reuters. Letizia Giorgianni, zastupnica Braćo Italije!, pozvala je ministra gospodarstva Giancarla Giorgettija da intervenira kako bi Intesini klijenti dobili više vremena da odbiju “prisilnu selidbu” u novi ogranak poslovanja.

“Obavijest o prisilnom preseljenju, poslana između lipnja i srpnja, izazvala je proteste mnogih klijenata, kao što pokazuju brojne pritužbe više potrošačkih udruga potrošača, budući da je poslana na prilično upitan način”, ustvrdila je Giorgianni rekavši da bi promjene koda za identifikaciju tekućih računa mogle izazvati probleme u plaćanjima. Intesa nije odmah bila dostupna za komentar istupa parlamentarne zastupnice.

Isybank želi preuzeti oko četiri milijuna Intesinih klijenata koji banci generiraju oko 200 milijuna eura prihoda godišnje i mogli bi donositi veću zaradu budu li prebačeni u digitalno poslovanje, budući da ionako koriste samo usluge digitalne banke. Isybank je počeo s radom u lipnju, a Intesa je počela premještati oko 300.000 klijenata iz tradicionalne bankarske mreže prošli tjedan.

Komentirajte prvi

New Report

Close