Villi Dubrovnik kredit od 25 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 15. studeni 2023. u 11:55
Kredit dogovoren kod Erste&Steiermarkische banke koristit će se za refinanciranje i unutarnje uređenje/M. Lukunić/PIXSELL

Ugovor je sklopljen s Erste&Steiermarkische bankom, s rokom korištenja do 30. rujna 2024. i krajnjim rokom povrata do 30. rujna 2034., uz fiksnu kamatnu stopu za cijelo razdoblje trajanja kredita.

Dubrovačko hotelijersko-turističko društvo Villa Dubrovnik sklopilo je u utorak ugovor o dugoročnom kreditu od 25 milijuna eura za refinanciranje kreditnih obveza te financiranje unutarnjeg uređenja hotela.

Ugovor je sklopljen s Erste&Steiermarkische bankom, s rokom korištenja do 30. rujna 2024. i krajnjim rokom povrata do 30. rujna 2034., uz fiksnu kamatnu stopu za cijelo razdoblje trajanja kredita.

Villa Dubrovnik je s tim ciljem poslala otvorene pozive četirima najvećim domaćim poslovnim bankama, od kojih su od tri dobile indikativne ponude u traženom roku.

S tim su ugovorom o kreditu, a kao dio ukupnih obveza preuzeli obvezu održavanja financijskih kovenanta, za koje napominju da su uobičajeni za takvu vrstu transakcije, te će se prvo testiranje financijskih kovenanta vršiti na temelju financijskih izvještaja za poslovnu 2025.

Iz hotelskog društva navode i da su kredit namijenili za smanjenja troška kamata te će iznosu od 6,4 milijuna eura koristiti za refinanciranje kreditnih obveza kod HPB-a i to uslijed pripajanja ovisnog hotelsko-trgovačkog društva D Resort Šibenik.

Ostatak sredstava će koristiti za financiranje unutarnjeg uređenja s investicijskim održavanjem interijera soba, restorana i zajedničkih prostorija, bez zadiranja u strukturalne elemente građevine i bez povećanja postojećih smještajnih kapaciteta hotela Villa Dubrovnik.

U društvu su, inače, na Glavnoj su skupštini 31. kolovoza odlučili povećati temeljni kapital izdavanjem novih dionica u približnom iznosu od 4 miijuna eura, a uz ulaganje u hotel Villa Dubrovnik najavili su i namjeru razvoja projekta manjih pojedinačnih luksuznih smještajnih jedinica.

U vlasničkoj strukturi Ville Dubrovnik s 92,17% udjela prevladava OTP Banka/Erste Plavi OMF (kategorije B).

Komentirajte prvi

New Report

Close