Teški dani za 5.000 radnika: Popularni njemački lanac supermarketa mogao zauvijek zatvoriti vrata

Autor: Poslovni.hr , 29. rujan 2023. u 12:12
foto: unsplash

Ovo definitivno nije dobra vijest za zaposlenike, pišu mediji.

Trgovački lanac Real je nekoć imao 267 trgovina diljem Njemačke te je zapošljavao 34.000 radnika, no nakon što je Düsseldorf Metro Group prodao lanac supermarketa 2018., ostale su otvorene samo 62 poslovnice Reala. Prema pisanju njemačkih medija, ni one ne posluju dobro.

Ruski financijski investitor SCP preuzeo je lanac 2018. i prodao brojne podružnice drugim trgovačkim tvrtkama, piše Fenix magazin.

Samo 62 poslovnice nastavile su poslovati pod imenom “Mein Real”. Kako sada izvještavaju mediji, SCP sada želi prodati preostale poslovnice. To bi opet moglo značiti teška vremena za 5.000 zaposlenika lanca.

SCP je 2022. godine prodao preostale poslovnice poduzetničkoj obitelji Tischendorf i četvorici bivših menadžera Reala. Međutim, to nije dugo trajalo. Tischendorf nije ostvario profit s “Mein Realom”, kako piše Rheinische Post, navodno se dogodio gubitak od dobrih 100 milijuna eura u ovom kratkom vremenskom razdoblju.

Zatim se u svibnju dogodila najgora stvar: SCP je otkupio cijeli lanac natrag samo da bi ga sada ponovno prodao, manje od četiri mjeseca kasnije. Broj poslovnica Reala se smanjuje s godinama. Kaufland je preuzeo 96 poslovnica, Edeka 41, 16 je pripalo Globus grupi, a pet je kupila Rewe.

Stručnjak za maloprodaju sa Sveučilišta primijenjenih znanosti Niederrhein spekulirao je za Rheinische Post kako bi maksimalno jedna trećina sadašnjih poslovnica (oko 20 poslovnica) mogla u konačnici opstati.

Ovo definitivno nije dobra vijest za zaposlenike, pišu mediji. “Mein Real” se o trenutnoj poslovnoj situaciji nije oglasio.

Komentirajte prvi

New Report

Close