Stručnjakinja za nekretnine: “Završila je era jeftinih kvadrata, ne možemo računati na cijene unazad 5 ili 10 godina”

Autor: Poslovni.hr , 27. lipanj 2023. u 09:38
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Likan kaže da je naše tržišto jako sazrijelo, a kupci nekretnina su danas puno educiraniji.

Stručnjakinja za nekretnine Vedrana Likan bila je gostovala na N1 televiziji.

“Ništa vezano za nekretnine u Hrvatskoj nije linearno i jednostavno, naročito ako govorimo o razvoju tako velikih poduhvata. Moj komentar na Mali Manhattan je svakako taj da Zagreb zaslužuje projekte tih veličina i sadržaja. Nalazimo se u tržišnom trenutku kad nam nedostaje novih kvadrata i na stambenom i komercijalnom prostoru. Da u bilo koji segment nekretnina zagrabimo imali bi raspoloživost manju od 5 posto”, rekla je stručnjakinja za nekretnine Vedrana Likan.

Sav slobodan kapital koji nije mogao pronaći put legitimiteta na bankarski račun pronašao je put u stambenim kvadratima. Završila je era jeftinih kvadrata u Hrvatskoj. Kvadrati u Hrvatskoj generalno ne mogu biti jeftiniji, ne možemo računati na cijene unazad 5 ili 10 godina”.

Likan kaže da je naše tržišto jako sazrijelo, a kupci nekretnina su danas puno educiraniji.

“Vjerujem da divlja gradnja nema svoj prolaz kod kupaca. Vjerujem da će već do kraja ove godine doći do novog balansa po pitanju cijena. Naše baze za izračun su poprilično niske. Treba gledati novogradnju i kvalitetu, ali ne treba zanemariti starogradnju. Stanovanje u starogradnji ima svoj šarm. Svaki kvalitetan stan vrlo brzo nađe svopg kupca”, rekla je pa je dodala: “Nove mlade obitelji se na tržištu bore s investitorom. Ljudi koji sad kupuju stan će u njemu vrlo vjerojatno ostati 4 ili 5 godina. Nekrentine u Hrvatskoj će uvijek imati vrijednost.

Za kraj zaključuje: “Svaki treći ključ u Hrvatskoj kupljen od strane stranca. Iznad 40 posto ključeva u Istri je u rukama stranaca.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Žene su pokvarene 🤔

Sav nelegalni kapital radi kojeg smo se nasli na FATF-ovoj sivoj listi se slio u nekretnine, potican APN-om koji se ukida. Sto je bilo bilo je, ovaj balon je gotov

New Report

Close