S preuzimanjem Energije zagrebački trgovac sportskom opremom cilja nove mete u regiji

Autor: Suzana Varošanec , 10. travanj 2022. u 08:00
Foto: pd

Zagrebački trgovac sportskom opremom kupio slovenskog specijaliziranog za biciklizam.

Provectus Capital Partners (PCP) dobio je potvrdu za svoju prvu transakciju iz razvojnog kapitala ASEF koji podržavaju Europski investicijski fond i HBOR u sklopu CROGIP programa: lani su finalizirali investiciju u zagrebački Keindl Sport kako bi tvrtka značajno širila poslovanje, a sad Keindl, iz vrha trgovaca sportskom opremom u regiji, na djelu to i dokazuje. Prvom prekograničnom akvizicijom – kroz Keindlovo preuzimanje slovenske Energije, specijalizirane trgovine biciklima i biciklističkom opremom, očito kreću u regionalnu ekspanziju.

Po ocjeni partnera u PCP-u Marka Galića Keindl Sport je odlično iskoristio svoju tržišnu poziciju i pristup financiranju te se kombinacijom preuzimanja i organskog rasta u samo godinu dana pozicionirao u važnog konsolidatora u ovom segmentu sportskih trgovina u regiji. Konsolidirani prihodi Keindl Sporta ovom će akvizicijom u 2022. doseći 20 milijuna eura, objavili su iz kompanije te uz najavu nastavka visokih stopa rasta iznose da kao cilj postavljaju njihovu prepoznatljivost kao “najpoželjnijeg mjesta za kupnju biciklističke i sportske outdoor opreme u regiji”. Nakon akvizicije slovenske tvrtke, te uz ranije provedeno širenje maloprodajne mreže kroz šest novih lokacija, udvostručenje broja zaposlenih i preuzimanje dijela manjih trgovina (npr. Giant Store u Zagrebu), u fokusu su im veliki planovi, kako je potvrdio predsjednik Uprave Keindl Sporta, ujedno osnivač i suvlasnik tvrtke Kristijan Keindl. Zanimljiva im je cijela Adria, odnosno ciljaju više ‘meta’ u ex YU regiji, jer ima naznaka rasta tržišta u svim tim zemljama.

Konsolidirani prihodi

Keindl Sporta ovom će akvizicijom u 2022. doseći 20 milijuna eura

Za snagu konsolidatora uporište je u organskom rastu poslovanja, tako se Keindl Sport već pozicionirao u vodećeg distributera te maloprodajnog i web trgovaca u segmentu bicikala i biciklističke opreme u Hrvatskoj, zatim u rastućoj prisutnosti u Sloveniji koja im je višestruko važno tržište, dok u operacijama koje slijede u regiji bitan faktor je prisutnost tvrtke i u BiH, Srbiji, Crnoj Gori te Sjevernoj Makedoniji. Tvrtka odnedavno ima i trećeg člana društva, to je austrijski CARAL Holding and Management Company Ltd sa sjedištem u Beču.

Komentirajte prvi

New Report

Close