Povratak u prošlost: Zbog nedostatka čipova autobilski div proizvodit će vozila bez touchscreena

Autor: Poslovni.hr , 05. studeni 2021. u 15:06
Foto: Unsplash

Ova mjera rezultat je problema u opskrbnom lancu cijele industrije koji utječu na proizvodnju automobila diljem svijeta i uzrokuju ograničenja dostupnosti nekih značajki ili opcija.

Mnogi od nas danas ne mogu zamisliti život bez čeprkanja prstićima po velikim ekranima u vozilima, ali neko vrijeme morat će se pomiriti sa životom bez te funkcionanosti, barem kada je BMW u pitanju. U izjavi portalu Edmunds BMW je potvrdio da zbog nedostatka čipova mijenja planove:

– Ova mjera rezultat je problema u opskrbnom lancu cijele industrije koji utječu na proizvodnju automobila diljem svijeta i uzrokuju ograničenja dostupnosti nekih značajki ili opcija.

Pogođeni kupci morat će potpisati obrazac koji potvrđuje promjenu u specifikacijama kod svog lokalnog zastupnika BMW-a. Vozila bez zaslona osjetljivog na dodir također će trebati ažuriranje softvera prije nego što ih predaju kupcima, piše HAK.

Zbog svega, infotainmentom će se moći upravljati preko iDrive Controllera (ako nas pitate i dalje mnogo elegantniji i sigurniji način) i glasovnim porukama. Od funkcija, neće biti dostupna samo napredna opcija parkiranja. BMW kupcima velikodušno poklanja bon od 500 dolara – možda da si kupe mobitel ili tablet s touchscreenom…

Modeli koji će ići bez touchscreen opcije su serija 3, serija 4 CC, serija 4 Gran Coupe te X5, X6 i X7.

Komentirajte prvi

New Report

Close