Platforma za ulaganje u kredite Mintos prikupila rekordnih 5,3 milijuna eura na Crowdcubeu

Autor: Poslovni dnevnik , 19. studeni 2020. u 22:00
Već u prvih 15 minuta kampanje Mintos je došao do ciljanih milijun eura/SHUTTERSTOCK

Kompanija je postavila rekord i po kriteriju prikupljenog iznosa u svega dva sata.

Mintos, vodeća alternativna investicijska platforma za ulaganje u kredite u Europi, postala je ovoga tjedna najveća europska tvrtka koja je prikupila kapital putem Crowdcubea, priopćili su iz te kompanije.

Mintos je postigao svoj početni cilj prikupljanja milijun eura već u prvih 15 minuta kampanje prikupljanja kapitala, a u prva 24 sata prikupio je rekordnih 5,3 milijuna eura. Kampanja traje i dalje, stoji u priopćenju.

Status najvećeg prikupljanja na Crowdcubeu Mintos je stekao i po kriteriju prikupljenog iznosa, ali i po kriteriju broja investitora koji su u dosadašnjem dijelu kampanje sudjelovali, njih 4600. Kompanija je postavila rekord i po kriteriju prikupljenog iznosa u svega dva sata.

Naime, Mintos je u tom vremenu došao do 3 milijuna eura. Inače, ova kampanja financiranja dio je šire runde dokapitalizacije s fondovima rizičnog kapitala koja je predviđena za iduću godinu.

„Uzbuđeni smo što imamo takav odaziv naše zajednice“, izjavio je u priopćenju Martins Sulte, izvršni direktor i suosnivač Mintosa. „Ovo je rezultiralo golemim priznanjem našoj viziji i pokazuje kako je snažna povezanost s našom zajednicom. Radujemo se što smo dobili nove udjelničare i nastavljamo s našim planovima rasta“, izjavio je dodatno Sulte u priopćenju.

Do sada je Mintos prikupio 7 milijuna eura od poslovnih anđela, a većina rasta financirana je prihodima.

Od osnivanja 2015. godine, Mintos je praktički samostalno izgradio tržište investiranja u kredite u Europi.

Kompanija trenutno drži 45 posto tržišnog udjela. Do sada je putem Mintosa u kredite kao investicijsku klasu uložilo preko 340.000 investitora iz 90 država svijeta.

Minimalno ulaganje iznosi svega 10 eura. Inače, analitičari predviđaju da bi to tržište moglo rasti po godišnjim stopama od 29,7 posto, pa bi od 57 milijardi eura, koliko je vrijedilo prople godine, do 2027. moglo narasti na 472 milijarde eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close