Automoto svijet
iz njihovih usta

Odabrali vlasnici: Ovo su najbolji automobili na tržištu

Ako ste mislili da je VW Golf u samom vrhu, prevarili ste se.

Poslovni.hr
17. lipanj 2022. u 12:22

Postoje testovi novih, ali i rabljenih automobila, postoji niz anketnih studija, ali i onih temeljenih na statističkim podacima. Međutim, kad se sve zbroji, možda najbolje mišljenje o automobilu daju upravo vlasnici. Jednu studiju koja to ispituje provodi britanski magazin AutoExpress.

Zove se Driver Power, a temelji se na više od 400.000 podataka koje daju vlasnici 75 najpopularnijih modela na britanskom tržištu. Nakon obrade formiraju se ocjene u 10 kategorija, a dodaje se još stavka vrijednosti vozila.

Top 75 – pobjednici i gubitnici

I ove godine smo tako dobili ljestvicu najboljih automobila po mišljenju vlasnika. Ako ste mislili da je VW Golf u samom vrhu, prevarili ste se, Britanci su ga bacili na samo dno. Koliko nas sjećanje služi, ovo je prvi izbor u kojem je VW Golf na zadnjem mjestu. Osvojio je tek 83.54% glasova.

U društvu fenjeraša je BMW X5 na pretposljednjem mjestu, a na samom dnu nalazi se još nekoliko premiuma, poput Audija A1 i A3, Volva XC 60 i Mercedesa E klase, prenosi Index.

A sada pobjednici. To je definitivno Kia, čijih se pet modela probilo u Top 15. Krenimo redom i recimo kako je apsolutni pobjednik Kia XCeed. Ovaj je model dobio pohvale u svim područjima, a najviše ocjene je dobio za upravljivost, komfor, praktičnost, infotainment i kvalitetu – ukupno 93.31%.

Na drugom mjestu je još jedan odličan SUV model – Mazda CX5 s gotovo maksimalnim ocjenama u području interijera, kvalitete izrade i infotainmenta. Treće mjesto na postolju zauzima opet Kia, i to Rio. Očekivano za model koji je prošle godine bio još i više, na drugom mjestu.

Najbolji po segmentima

Gledano po segmentima, Kia je opet dominantna s četiri pobjednika u devet kategorija.

New Report

Close