Od utorka će znatno porasti cijene goriva, i to za čak 30 lipa po litri?

Autor: Poslovni.hr , 22. rujan 2019. u 09:16
Foto: Getty Images

Trgovci naftom poskupljenje pravdaju rastom cijene nafte nakon napada na postrojenja u Saudijskoj Arabiji.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, u utorak slijedi novo poskupljenje goriva. Poskupjet će između 20 i 30 lipa, pa bi cijena litre ponovno mogla prijeći 10 kuna.

Trgovci naftom poskupljenje pravdaju rastom cijene nafte nakon napada na postrojenja u Saudijskoj Arabiji.

Benzin skuplji za 31 lipu

Kako doznajemo, kod jednog domaćeg opskrbljivača benzin bi od utorka trebao poskupjeti za 31 lipu pa bi nova cijena litre iznosila 10,17 kuna. Dizel bi trebao poskupjeti za 20 lipa, na 10,1 kunu po litri.

Iz redova domaćih trgovaca naftom nam kažu kako nakon ovog poskupljenja ne očekuju da će trend nastaviti i da će gorivo još značajnije poskupjeti osim ako ne bude nekih novih sličnih incidenata.

No vozači ne vjeruju ni u ovaj razlog za poskupljenje koji navode naftaši.

"Nema tko da vjeruje, nema tu vjerovanja, to je zamagljivanje očiju i lagana zarada", smatra Zdravko.

I prijevoznici će dići cijene

Prijevoznici imaju odgovor. Iz udruge hrvatskih cestovnih autoprijevoznika nama kažu kako će zbog ovog poskupljenja i oni morati dići svoje cijene.

Dio zagrebačkih taksista kaže da usluge neće poskupljivati, no autobusni prijevoznici ne isključuju mogućnost dizanja svojih cijena.

"Ako se dogodi najavljeno poskupljenje mi ćemo pratiti situaciju na tržištu i prema tome reagirati", rekao je Josip Mičević-Marušić iz Udruge Hrvatskih autobusnih prijevoznika.

Komentari (1)
Pogledajte sve

U katolibanistanu se samo ceka razlog za poskupljenjem bilo cega od zvakace gume do lokomotive a razlog sa smanjenjem cijena jos se nije rodio. Samo naprijed, derite i dizite cijene, cim prije prdnete kao drzava tim prije slijedi novo i zdravo drustvo

New Report

Close