Novi bolni udarac za bitcoin i ostale kriptovalute: Gube prostor za oglašavanje

Autor: Poslovni.hr , 31. siječanj 2018. u 12:58
FOTO: Frank May/DPA/PIXSELL

Facebook ja najavio zabranu svih oglasa koji se odnose na bitcoin, kriptovalute i ICO-ove, priopćeno je utorak, a kao primarni razlog navodi se potreba za smanjenjem intenziteta pronevjera i prevara s društvenim mrežama kao posrednikom.

Važno je napomenuti kako ovom odlukom neće biti zahvaćen samo Facebook, već će se ista odluka primjenjivati i na Instagramu.

Novo pravilo "zabranjuje financijske proizvode i usluge koji se često povezuju s varljivim ili obmanjujućim promotivnim praksama, kao što su binarne opcije, inicijalne ponude novca i kriptovalute".

Iako je bitcoin s drugim kriptovalutama krenuo spremno osvajati tržište, prostor poslovanja još uvijek je prepun prevara, obmana i drugih svojevrsnih rizika.

Bitcoin i druge kriptovalute danas su iznimno aktualne, ali također ih prate prevare i drugi rizici.

Glasnogovornik Facebooka izjavio je za Business Insider da novo pravilo zabranjuje sve oglase koji se odnose na kriptovalute, a ne samo one koji izravno pokušavaju prodavati kriptovalute ili kriptografske oznake. Tako su, primjerice, zabranjeni i oglasi za Bitcoinove novčanike.

U postu na blogu koji je objavio vijest, direktor Facebooka za proizvodnu upravu Rob Leathern predložio je da Facebook u nekom trenutku preispita ovu politiku kako bi se ponovno bilo omogućeno oglašavanje legitimne tvrtke vezane uz kripto.

"Želimo da ljudi nastave otkrivati ​​i saznavati o novim proizvodima i uslugama putem Facebookovih oglasa bez straha od prijevare ili prijevare", izjavio je direktor Facebooka za proizvodnu upravu Rob Leathern.

 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close