Nijemci posjeduju imovinu od 16,4 bilijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 06. siječanj 2022. u 22:00
Njemačka je bilježila i najveći broj milijunaša, njih 2,9 milijuna/Reuters

Njemačka prednjači u Europi s osobnim bogatstvom od 16,4 bilijuna eura, a slijede Francuska s 12,6 bilijuna eura te Britanija i Italija.

Njemačka je u samom vrhu u Europi po osobnom bogatstvu akumuliranom u vrijednosti većoj od 16 bilijuna eura, pokazalo je u srijedu istraživanje švicarskog instituta, naglašavajući daljnje produbljivanje jaza između bogatih i siromašnih.

Unatoč padu gospodarske aktivnosti osobno bogatstvo raslo je u 2020., prvoj godini pandemije, navodi se u istraživanju kojim je obuhvaćeno 16 zemalja EU-a i Švicarska.

Njemačka prednjači u Europi s osobnim bogatstvom od 16,4 bilijuna eura, a slijede Francuska s 12,6 bilijuna eura te Britanija i Italija s po 10 bilijuna eura, pokazalo je istraživanje Redesigning Financial Servicesa (RSF), instituta sa sjedištem u Zürichu.

Realni BDP 16 zemalja Unije i Švicarske smanjen je u pandemijskoj 2020. godini 6,4 posto, dok je osobno bogatstvo poraslo za 3,9 posto, na rekordnih 69 bilijuna eura.

Njemačka je bilježila i najveći broj milijunaša, njih 2,9 milijuna, a slijede Britanija i Francuska s po 2,5 milijuna.

Švicarska pak prednjači po udjelu milijunaša, koji doseže 14,1 posto, što znači da približno svaki sedmi građanin pripada toj skupini. U vlasništvu najbogatijih 10 posto europskih kućanstava otprilike je polovina bogatstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close