‘Najveću pogrešku u investiranju čine oni koji ne investiraju’

Autor: Poslovni dnevnik , 23. svibanj 2022. u 09:36
Finax je u Zagrebu organizirao event 'Kako investiranjem promijeniti život'/PD

Danas je situacija posve drugačija – čak i osobe koje imaju vrlo malo znanja o ulaganju mogu biti uspješni investitori.

Ako ste prije desetak godina htjeli investirati u fondove koji ulažu u svjetsko tržište imali ste vrlo malo opcija i plaćali ste vrlo visoke naknade.

Danas je situacija posve drugačija – čak i osobe koje imaju vrlo malo znanja o ulaganju mogu biti uspješni investitori. Najveću pogrešku u investiranju čine oni koji ne investiraju.

Tim je riječima Toni Milun, autor edukativnog projekta “S Milunom do milijuna” pokušao dočarati važnost investiranja u današnjem dobu, sudjelujući na prvom eventu o financijskoj slobodi “Kako investiranjem promijeniti život”, u organizaciji slovačkog robo-savjetnika Finaxa.

“Glavna tema eventa je bila osvještavanje i promicanje važnosti financijske neovisnosti. Pokret FIRE svoje početke bilježi u ’90.-tima a zamah dobiva zadnjih 10-tak godina – Financial Independence Retire Early – potiče ljude da žive ispod svojih mogućnosti kako bi imali više novca za ulaganje za prijevremeno umirovljenje ili rad na pola radnog vremena.

Princip podrazumijeva da uz što veću stopu štednje i postotak prihoda koji se ne troši, čovjek može brže postati slobodan živjeti život po svojim mjerilima”, pojasnili su organizatori.

Inače, Finax je prvi investicijski robo-savjetnik u CIE, osnovan je 2018. godine a trenutno broji više od 37 tisuća klijenata u pet zemalja regije (Slovačka, Poljska, Hrvatska, Češka i Mađarska).

Komentirajte prvi

New Report

Close