Lucić: ‘Uvijek smo nastojali sudjelovati u pozitivnim promjenama’

Autor: Mladen Miletić , 13. veljača 2024. u 22:00
Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a i fra Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa/PD

PBZ donirao 40.000 eura programu Hrvatskog Caritasa ‘Za 1000 radosti – Na strani dobra’.

Privredna banka Zagreb (PBZ), članica Intesa Sanpaolo Grupe, uručila je donaciju za program Hrvatskog Caritasa pod nazivom Za 1000 radosti – Na strani dobra u iznosu od 40.000 eura.

Riječ je o tradicionalnom nacionalnom programu Hrvatskog Caritasa “Za 1000 radosti” putem kojeg se već dugi niz godina prikuplja pomoć za najsiromašnije obitelji diljem Hrvatske, a ove se godine humanitarna akcija provodi pod nazivom Na strani dobra.

Za svakog ima mjesta
“Privredna banka Zagreb u akciji Hrvatskog Caritasa ‘Za 1000 radosti’ sudjeluje od samog početka njena provođenja, kao jedna od tvrtki inicijatora uvođenja promjena na području društveno odgovornog poslovanja, pomažući potrebitima diljem zemlje.

Lucić

PBZ Grupa u javnosti je prepoznata kao vodeći donator u zemlji i posebno se ističe po svom jedinstvenom humanitarnom projektu Činim dobro svaki dan.

Uvijek smo nastojali sudjelovati u pozitivnim promjenama u društvu, pomažući one kojima je pomoć najpotrebnija. Od velike je važnosti konkretno i odgovorno djelovanje u društvu, osobito kad su pitanju obitelji u potrebi i iznimno nam je drago što smo i ove godine doprinijeli ovom plemenitom programu Hrvatskoga Caritasa.

PBZ Grupa u javnosti je prepoznata kao vodeći donator u zemlji i posebno se ističe po svom jedinstvenom humanitarnom projektu Činim dobro svaki dan, koji već kontinuirano 15 godina pomaže zajednici’, rekao je Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a povodom uručenja donacije fra Tomislavu Glavniku, ravnatelju Hrvatskog Caritasa.

“Konkretna pomoć obiteljima u Hrvatskoj koje se iz dana u dan u teškim životnim utakmicama hrabro nose s oskudicom, bolestima i isključenošću dio je poslanja Hrvatskog Caritasa i razlog zašto smo pokrenuli i provodimo nacionalni program ‘Za 1000 radosti’.

Veselimo se što darovima brojnih podupiratelja široka srca putem Caritasove mreže možemo razveseliti i ohrabriti brojne obitelji unoseći u njihove svakodnevne borbe svjetlo nade. Kad vas netko u takvoj zadaći vjerno i pouzdano već više od 20 godina prati i podupire – kao što to zdušno čini Privredna banka Zagreb – za ovu donaciju, kao i za različite druge oblike pomoći tijekom proteklog razdoblja, želimo u ime potrebitih sugrađana reći: Velika vam hvala u ime najmanjih i najslabijih u našoj društvenoj zajednici.

Vjerujemo kako u službi pomaganja bližnjima za svakoga ima mjesta i kako smo u tome, svatko na svoj specifičan način, na istom zadatku. Hvala vam što ste nas prepoznali kao pouzdanog suradnika u djelu dobra”, rekao je fra Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa.

Doniraju Erste, RBA…
Kompanijske donacije i prilozi nisu strane ni drugim velikim kompanijama koje djeluju u RH. Tako je dm, najpoželjniji poslodavac u RH prema rezultatima istraživanja portala MojPosao, u poslovnoj 2022./2023. podržao udruge te zdravstvene i obrazovne ustanove s 97 donacija ukupne vrijednosti veće od 370.000 eura, dok su u poslovnoj godini 2021./2022. zajednicu podržali s više od 330.000 eura.

Kad su banke u pitanju, Raiffeisenbank dodijelila je u 2023. godini gotovo 84.000 eura u donacijama. Najveći iznos doniran je u sklopu interne akcije božićnih donacije u kojoj djelatnici predlažu i zatim glasaju za udruge kojima će novac biti doniran. Iznos doniran u 2023. dvostruko je veći nego 2022. godine, a plan je i taj premašiti u 2024. godini.

Erste banka tijekom 2023. podržala je brojne kulturne, znanstvene, zdravstvene, obrazovne, sportske i humanitarne projekte. Kroz program donacija u 2023. godini izdvojeno je oko 1,4 milijun eura, a banka sredstva uvijek nastoji rasporediti različitim skupinama i inicijativama.

Komentirajte prvi

New Report

Close