Kerumova svinjogojska farma bila je procijenjena na 9 milijuna kuna. Sada se prodaje za 2,57 milijuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. svibanj 2022. u 12:01
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Na ročištu za otvaranje ponuda pristigla je jedna ponuda.

Trgovački sud u Splitu za 25. svibnja zakazao je otvaranje eventualno pristiglih ponuda za Kerumovu svinjogojsku farmu koja se sada prodaje za 2,57 milijuna kuna, što je gotovo 6,5 milijuna kuna manje od početne cijene na prvoj javnoj dražbi održanoj krajem 2020.

Novi krug prodaje svinjogojske farme Miočić-Siverić u Drnišu uslijedio je nakon posljednjeg izvješća stečajne upraviteljice kojim je potvrđena prodaja Lagune, nekretnine u sklopu nekadašnjeg drniškog Mesoprometa, ali i da za svinjogojsku farmu nije bilo zainteresiranih.

Posljednje ročište za prodaju drniških nekretnina Kerumove tvrtke u stečaju bilo je održano krajem ožujka, početna cijena za nekretninu Laguna iznosila je 227.000 kuna, a za svinjogojsku farmu 2, 86 milijuna kuna.

Na ročištu za otvaranje ponuda pristigla je jedna ponuda. Utvrđeno je da je društvo Tenant d.o.o ponudilo za kupnju Lagune iznos od 253.990 kuna, isticalo se u izvješću stečajne upraviteljice Natalije Mladineo.

S druge strane, za svinjogojsku farmu Miočić-Siverić na posljednjoj javnoj dražbi, kao i na prethodnim ročištima održanim krajem siječnja i veljače, nije bilo zainteresiranih. Početna cijena za tu farmu na dražbi održanoj krajem prosinca 2020. iznosila je čak 9,1 milijuna kuna, a kao zanimljivost isticalo se da je oglas za tu javnu dražbu bio objavljen prvo na Njuškalu, a potom u dnevnom tisku i na stranicama suda i Fine. U ponovljenim oglasima isticalo se da ta svinjogojska farma u ”naravi predstavlja građevinsko zemljište površine 135.331 kvadrata i objekte svinjogojske farme”.

Posebno se ističe kako se prodaja ”obavlja po načelu viđeno-kupljeno, što isključuje sve naknadne prigovore kupca”. Svinjogojska farma i Laguna, u osnovi bazen površine dvadesetak tisuća kvadrata na nešto više od 40.000 kvadrata poljoprivrednog zemljišta, nekada su činile tehnološku cjelinu. Kako se u medijima navodilo, bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum ih je kupio za tri milijuna kuna u stečaju Salonacoopa, kako je Mesoprometu bilo promijenjeno ime u postupku pretvorbe iz društvenog poduzeća u dioničko društvo.

Komentirajte prvi

New Report

Close