Iz Allianzova fonda otišlo 68 mlrd. eura

Autor: Poslovni dnevnik , 12. svibanj 2015. u 22:00
Dobit Pimcoa pala 14 posto/REUTERS

Nakon rekordna odljeva prošle godine, ulagači usporili odlazak iz Pimcoa.

Njemački osiguravateljski div Allianz objavio je u utorak da je njegov odjel za upravljanje imovinom Pimco u prvom tromjesečju zabilježio odljev imovine u iznosu 68 milijardi eura.

U prva tri ovogodišnja mjeseca operativna dobit Pimcoa smanjena je 14 posto, na 555 milijuna eura, zasjenivši 11-postotni skok neto dobiti na razini grupe Allianz, na 1,94 milijarde eura, napominje Reuters. Ukupni su prihodi grupe također uvećani 11 posto, na 37,8 milijardi eura. Klijenti su povlačili novac iz Allianzova fonda sa sjedištem u SAD-u upola sporijim tempom nego u prvom prošlogodišnjem tromjesečju, navode iz grupe, dodajući da je najviše novca povučeno iz tradicionalnih financijskih proizvoda poput obveznica, te u SAD-u.

Ukupna vrijednost imovine kojom upravlja Allianz porasla je 7,3 posto u odnosu na kraj prošle godine, na 1,9 bilijuna eura, u prvom redu zahvaljujući povoljnom utjecaju valutnih tečajeva i većim tržišnim vrijednostima, napominju iz njemačkog financijskog diva. Vrijednost imovine kojom upravlja odjel AllianzGI sa sjedištem u Europi povećana je za 6,2 milijarde eura. Pimcov udjel u operativnoj dobiti Allianza premašuje 20 posto. Prošle su godine u Pimcu zabilježili rekordni odljev imovine, a suočili su se i s previranjima u upravi, uključujući spektakularni odlazak "kralja obveznica" Billa Grossa. 

Komentirajte prvi

New Report

Close