Dolar se donekle stabilizirao nakon velikih gubitaka u ‘crnom ponedjeljku’

Autor: Poslovni.hr , 10. ožujak 2020. u 21:59

Iako je posljednjih dana volatilnost na deviznim tržištima bila izraženija, analitičari smatraju da bi mogla biti puno veća ovisno o najnovijim gospodarskim pokazateljima. 

Tečaj dolara u utorak se donekle stabilizirao na međunarodnim tržištima nakon izraženijih gubitaka u trgovanju dan ranije prema jenu, euru i franku, jer se investitorima vratio optimizam zbog očekivanja globalnih poticajnih mjera za ublažavanje gospodarskih šteta povezanih s koronavirusom. Dolarov indeks, koji pokazuje vrijednost američke prema drugih šest najznačajnijih svjetskih valuta, prijepodne je bio na dobitku 0,2 posto nego dan ranije, dosegnuvši 95,613 bodova. Dolar je prema jenu pritom ojačao 1,9 posto, na 104,28 jena, nakon što je u ponedjeljak potonuo nakratko na 101,18 jena za dolar.

Euro je u takvim okolnostima oslabio 0,4 posto prema dolaru u usporedbi sa zatvaranjem dan ranije, na 1,1385 dolara. Tečaj jena našao se pod pritiskom slabljenja prema drugim značajnijim valutama, poput eura i australskog dolara, nakon što su dužnosnici japanske središnje banke signalizirali spremnost uvođenja dodatnih poticaja i prije redovne mjesečne sjednice, zakazane za idući tjedan. Dolar je u jednom trenutku ojačao 1,2 posto prema franku i 0,5 posto prema funti.

0,4 posto

oslabio je tečaj eura prema dolaru u usporedbi sa zatvaranjem dan ranije, a američka valuta u jednom je trenutku ojačala 1,2 posto i prema švicarskom franku

Iako je posljednjih dana volatilnost na deviznim tržištima bila izraženija, analitičari smatraju da bi mogla biti puno veća ovisno o najnovijim gospodarskim pokazateljima.

Komentirajte prvi

New Report

Close