Crodux Darivati Dva i Janaf sklopili još dva ugovora o skladištenju

Autor: Marija Brnić , 16. studeni 2020. u 11:28
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Najveći dio prihoda, preko 65 posto, ostvareno je u poslovanju s inozemnim kupcima, 65 posto, a rast prihoda bilježi se ujedno i na domaćem tržištu.

Janaf povećava suradnju s Crodux Derivatima Dva generala Ivana Čermaka. Uz već jedan postojeći dugoročan ugovor o skladištenju naftnih derivata, dvije kompanije zaključile su još dva, čija će realizacija startati s prvim danom iduće godine. Kako je objavila Uprava Janafa, Crodux će skladištiti derivate na Terminalu Žitnjak do kraja 2025., uz mogućnost prolongata za još dvije godine, a na Terminalu Omišalj do kraja 2026. Postojeći ugovor s Croduxoma na snazi je, pak, do kraja 2021. Uprava Janafa, na čijem je čelu privremeni predsjednik Stjepan Adanić, zadovoljna je novosklopljenim dugoročnim ugovorima u kojoj prepoznaje i “sjajnu najavu za poslovanje u narednim godinama”.

Najnovijim ugovorima osigurat će dodatno popunjavanje i visoku iskorištenost skladišnih kapaciteta koje ima ova državna tvrtka. Osim s Croduxom, skladištenje naftnih derivata Janaf trenutno ima ugovorene još s Agencijom za ugljikovodike (AZU), dok su mu spremnici za naftu u narednim godinama popunjeni ugovorima s Inom i Molom, kao i poznatim svjetskim trgovcima naftom Glencoreom, Petracom, Litascom i BP-om, te AZU-om. Za transport nafte ugovore Janaf ima s Inom i Molom. Već u ovoj godini, prema izvješću o poslovanju u prvih devet mjeseci, tvrtka je ostvarila gotovo 16 posto veće prihode od temeljne djelatnosti, transporta i skladištenja, u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Najveći dio prihoda, preko 65 posto, ostvareno je u poslovanju s inozemnim kupcima, 65 posto, a rast prihoda bilježi se ujedno i na domaćem tržištu.

Komentirajte prvi

New Report

Close