BoA objavio 50-postotni rast dobiti

Autor: Ana Blašković , 15. siječanj 2017. u 21:59
Brian Moynihan, glavni izvršni direktor Bank of America

Dobit je dosegnula 4,34 mlrd. dolara što dioničarima nosi 40 centi po dionici.

Bank of America objavila je gotovo 50-postotni rast dobiti u zadnjem kvartalu prošle godine čime su nadmašena očekivanja analitičara.

Veći profit posljedica je rezanja troškova i rasta prihoda od trgovanja, a u narednom periodu očekuju se veći prihodi zbog rasta kamatnih stopa, piše Reuters. Kvartalna dobit Bank of America porasla je 47 posto do kraja prosinca dosegnuvši 4,34 milijarde dolara, odnosno 40 centi po dionici. U istom razdoblju godinu ranije tromjesečna dobit iznosila je 2,95 milijardi dolara i dioničarima je donijela 27 centi po dionici.

Premda je ukupan prihod BoA porastao tek dva posto, nekamatni troškovi srezani su šest posto zahvaljujući agresivnom programu smanjivanja rashoda koje je prošle godine implementirao glavni izvršni direktor banke Brian Moynihan. Njemu je u cilju smanjiti operativne troškove za pet milijardi dolara do 2018. Iz banke, koja se smatra za jednog od najosjetljivijeg kreditora na promjene kamatnih stopa u SAD-u, najavljeno je da će u prvom tromjesečju 2017. ostvariti dodatnih 600 milijuna dolara neto kamatnog prihoda upravo zahvaljujući odluci američkog FED-a da podigne cijenu novca. 

Komentirajte prvi

New Report

Close