Allianz očekuje nešto veću dobit, ali ne ulazi u detalje zbog kolebljivosti burzi

Autor: Poslovni dnevnik , 18. ožujak 2013. u 19:50
Neizvjesnost oko kamatnih stopa i valutnih tečajeva

Neizvjesnost oko kamatnih stopa i valutnih tečajeva.

Njemački osiguravateljski div Allianz u ovoj godini očekuje stabilnu ili nešto veću neto dobit u usporedbi s godinom ranije, objavljeno je u petak.

Ipak, najveći europski osiguravatelj nije želio davati preciznu procjenu neto dobiti zbog neizvjesnosti oko kamatnih stopa i valutnih tečajeva, kao i mogućih poremećaja na tržištima kapitala što bi, napominju, moglo pogoditi neoperativne prihode, odnosne one koji ne proizlaze iz osnovne djelatnosti. "S obzirom da naše projekcije ne predviđaju veće poremećaje na tržištima kapitala, u 2013. očekujemo stabilnu ili nešto veću neto dobit u usporedbi s prošlom godinom", kaže se u poslovnom izvješću.

Allianz je u 2012. ostvario neto dobit od 5,2 milijarde eura. Operativna dobit Allianza lani je uvećana 21 posto, na 9,5 milijarde eura, potpomognuta dvoznamenkastim rastom u dijelu poslovanja s osiguranjima i povećanjem operativne dobiti za trećinu u segmentu upravljanja imovinom, budući da su se stišali strahovi u vezi krize u eurozoni.Zacrtana operativna dobit za 2013. iznosi 9,2 milijarde eura, plus-minus 500 milijuna eura ovisno o stupnju neizvjesnosti u ovoj godini.

Komentirajte prvi

New Report

Close