Adris grupa bez pristupa NO-u Save Re

Autor: Jadranka Dozan , 09. ožujak 2017. u 22:01
Predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović/PIXSELL

Na skupštini slovenskog osiguravatelja odbijen prijedlog hrvatske kompanije.

Da rovinsjki Adris, koji preko povezanih osoba u slovenskoj osiguravateljnoj kompaniji Sava Re drži oko petine dionica, nije baš dobrodošao, dosad se pokazalo u više navrata.  

Utoliko zapravo ne čudi ni što na ovotjednoj skupštini Save Re nije prihvaćen Adrisov, odnosno (protu)prijedlog Raiffeisen i Zagrebačke banke vezan uz sastav Nadzornog odbora.  Na Skupštini su na kraju prošla sva četiri imena s liste koju je predložio NO na čelu s predstavnicom Slovenskog državnog holdinga, dok je Adrisov prijedlog bio imenovanje Petra Kraljiča, stručnjaka s međunarodnim iskustvom koji je, među ostalim, bio dugogodišnji direktor u konzultantskoj kompaniji McKinsey Co., kao i član NO-a brojnih kompanija u Sloveniji i inozemstvu.

Umjesto njega, imenovan je Davor Ivan Gjivoje, američki poslovni čovjek hrvatskog podrijetla, kako je bilo i navedeno u prvotnom pozivu za skupštinu. Zbog sumnji za prikrivanje stvarnog udjela Adrisa (računajući skrbničke račune) u slovenskom osiguravatelju, nedavno su mediji prenijeli da je Adris pod istragom slovenske agencije za tržište vrijednosnih papira.   

Komentirajte prvi

New Report

Close