Addiko grupa u IPO-u želi 258 milijuna eura svježeg kapitala

Autor: Ana Blašković , 26. lipanj 2019. u 07:45
Na burzi 11. srpnja/Marko Lukunić/PIXSELL

Banka će ulagačima ponuditi upis u cjenovnom rasponu od 19 do 23 eura po dionici.

Austrijska Addiko grupa, u čijem je sastavu i istoimena domaća banka, izlaskom na burzu u Beču ove godine planira prikupiti 258 milijuna eura kapitala, piše Reuters.

Prenoseći informacije iz sjedišta banke u glavnom gradu Austrije Reuters piše da će Addiko ponuditi 9.750.001 dionicu uz dodatnu opciju od najviše 1.462.500 postojećih dionica u cjenovnom rasponu od 19 do 23 eura po dionici.

Podnošenje ponuda ulagača traje od 25. lipnja do 9. srpnja, a prvi dan trgovanja dionicama na Bečkoj burzi trebao bi biti 11. srpnja.

Uz asistenciju Goldman Sachsa i Citija, vlasnici nekadašnjeg Hypoa, Advent International i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) listirat će 50 posto plus jednu dionicu putem privatne ponude kojom se traži novi vlasnik cijeloj grupaciji koja uključuje banke u Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Srbiji i Crnoj Gori.

Prema ranijim informacijama iz grupe, fokus je na institucionalnim investitorima u Velikoj Britaniji i izvan SAD-a.

Proteklih mjeseci na nagađalo se da se mađarski OTP sprema na nove akvizicije u Hrvatskoj nakon preuzimanja Splitske, no ubrzo je stigao demantij, a potom je čelnik Raiffeisen banke Georg Michael Müller najavio da RBA traži prilike za akvizicije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close