U inkubator ušli platforma za igre i IoT za sportaše

Autor: Bernard Ivezić , 14. studeni 2019. u 21:59
U Algebrinu inkubatoru i akceleratoru educirat će se za razvoj poduzet-ničkih projekata / 
DAVORIN VIŠNJIĆ/PIXSELL

Od rekordnih 120 prijava za 12. generaciju korisnika odabrano 10 startupa.

Algebra Lab primila je rekordnih 120 prijava za ulazak u 12. generaciju svog poslovnog inkubatora. Najveći je to broj prijava za ijedan inkubator i akcelerator u Hrvatskoj. Od toga je odabrano 10 timova koji ulaze u značajno prošireni ekosustav unutar kojeg će dobiti edukaciju, mentorstvo, networking i olakšan pristup kapitalu. Maja Brkljačić, voditeljica razvoja i poslovanja Algebra LAB-a kaže da ih jako veseli tako velik broj prijava, jer ukazuje na iznimnu živost startup scene u Hrvatskoj.

“Veseli nas i zato jer ukazuje na visoku prepoznatljivost našeg inkubatora među startupima, jer su nam se javljali timovi sastavljeni od studenata prvih godina fakulteta pa sve do etabliranih poslovnih ljudi starijih od 50 godina”, kaže Brkljačić. Novu generaciju Algebra Laba čine digitalna platforma za brzu izradu multi-player igara Canvas, digitalna platforma za OPG-ove Go2Farm, paneli koji zgrade pretvaraju u tvornice kisika NoTwo, IoT sustav za sportaše SportReact, platforma za financijsko planiranje i analitiku Farseer, digitalna agencija za vjenčanja Princeza.hr, mobilna aplikacija Viibes, aplikacija za kratkoročnu vremensku prognozu Velebit i AI aplikacija za otkrivanje tumora Sylvius. U ekosustavu Algebra Laba sad su i poliklinika Bagatin, Hyperion Studios, slovenska Kolektor grupa s godišnjim prihodima od 800 milijuna eura, Ina i najveći VC fond u Hrvatskoj Fil Rouge.

“Svi su oni dio Algebra Labova startup-ekosustava, koji uvelike može pomoći u razvoju poduzetničkih projekata, jer funkcioniramo kao one-stop-shop gdje timovi dobivaju najdulji edukativni program gratis, pristup mentorskoj mreži s više od sto stručnjaka, a umreženi smo s korporacijama i tvrtkama što je za startupe u B2B segmentu jako važno te im olakšavamo pristup financiranju od EU fondova sve do VC-a i poslovnih anđela”, zaključuje Brkljačić.

Komentirajte prvi

New Report

Close