Softveraš Agency04 želi doći na 100 zaposlenika, priliku vide u studentima

Autor: Marta Duić , 16. srpanj 2019. u 22:00
Domagoj Madunić, Roko Roić i Mihael Sedmak iz tvrtke Agency04/Tomislav Miletić/PIXSELL

Lani su zaposlili četvero polaznika Ljetne škole, a trenutno traže kadrove za devet pozicija.

Prije četiri dana započela je ljetna škola u zagrebačkoj softverskoj tvrtki Agency04 na koju su se prijavila čak 582 kandidata.

Selekcijskim je postupkom odabrano njih 36 koji će tijekom pet tjedana učiti o razvoju Java aplikacija uz korištenje Spring Boot frameworka, dobiti certifikat, ali mogu se prijaviti i za posao u Agency04. 

Rastu i prihodi
Kako nam objašnjavaju iz tvrtke koja već drugu godinu provodi ljetnu školu, polaznici će raditi na konkretnim primjerima iz Jave i Spring Frameworka i vidjeti kako se rade poslovne aplikacije u praksi. Podijeljeni su u male timove od šest ljudi, a na svaki tim dolaze dva mentora. 

Interni hackaton
"Zadnji dan škole održava se hackaton na kojem se ti timovi natječu. Na kraju, polaznici dobivaju certifikat i mogućnost zapošljavanja u naškoj tvrtki. Nakon prošlogodišnje škole zaposlene su četiri osobe koje i dalje rade u Agency04. Najbolji koji polaze tu školu u većini slučajeva ostaju kod nas, a tu praksu ćemo nastaviti i ove godine", kažu iz ove tvrtke.

Inače, riječ je o softverašima koji više od 60 posto prihoda ostvaruje na tržištu SAD-a te zapadne Europe, osobito njemačkom, švicarskom i austrijskom, gdje rade za tvrtke poput Strabaga i ELCA-e, XebiaLabsa i A1, a nova tržišta prema kojima se okreću su britansko, skandinavsko kao i zemlje Beneluxa. Prihodi su im, kažu, rasli sa 6,95 milijuna kuna u 2017. godini na 13,5 milijuna kuna u prošloj.

Stoti zaposlenik
"Planiramo zaposlenje stotog djelatnika u sljedećih 12 mjeseci, pa imamo čak devet otvorenih pozicija na kojima tražimo kadrove. Upravo radi zaposlenika biramo projekte koji su tehnički izvrsni, kako bi im bilo zadovoljstvo sudjelovati u njima.

Naši su klijenti 75 posto u inozemstvu, a redom su to svjetski lideri u svojim branšama. Osiguravamo dobre uvjete za rad i život, a kad imaš izvrstan tim, onda je lakše privući i kupce", poručuju iz Agency04.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Mi se sve više približavamo Indiji po jeftinom štrikanju ne naročito kvalitetnog koda. Pazi javilo se 500 ljudi, pa stvarno je nestašica kadrova kad ih se toliko javlja. Nema ozbiljnog posla u ITu za naći u Hrvatskoj ako želiš solidnu plaću zato kvalitetni idu u freelancere ili van a ovakvi dobijaju najlošiji kadar.

Oni uče javu u ljetnom kampu a treba ti 5 godina da relativno dobro naučiš. Svašta

New Report

Close