Predsjednik Uprave Siemens Hrvatska sudjelovao na Okruglom stolu EIZ-a

Autor: Poslovni.hr , 01. listopad 2014. u 15:36
Fotografija: Pixsell Goran Stanzl

Ekonomski institut Zagreb organizirao je drugi po redu Okrugli stol pod naslovom „Kako pobuditi rast hrvatskoga gospodarstva: odrednice konkurentnosti“

Ekonomski institut Zagreb organizirao je drugi po redu Okrugli stol pod naslovom „Kako pobuditi rast hrvatskoga gospodarstva: odrednice konkurentnosti“. Jedan od sudionika bio je i ministar financija Republike Hrvatske gospodin Boris Lalovac koji je komentirao najnovije mjere Vlade RH usmjerene na poticanje konkurentnosti gospodarstva.

Na okruglom stolu predstavljeni su rezultati provedenog istraživanja „Kako pobuditi rast hrvatskoga gospodarstva“, a svoj doprinos istraživanju na temu poticanja investicija dao je predsjednik Uprave Siemens Hrvatska Mladen Fogec,  naglašavajući da su potrebne  dodatne mjere Vlade Republike Hrvatske  u poticanju strateških investicija te njihova brža implementacija.  

“Priče o reformama zvuče lijepo i obećavajuće, no pitanje je ima li ministar Lalovac u Vladi, i izvan nje, zaštićene bokove da se reforme i provedu.  Tvrtke donose  planove  dugoročno i velike im probleme stvara država koja stalno mijenja pravila i poreznu politiku“,  izjavio je Mladen Fogec.

O temama “Poticanje konkurentnosti”, ”Potencijal Hrvatske za razvoj društva poduzetništva”, „Internacionalizacija hrvatskih poduzeća”, raspravljali su osim ministra financija gospodina Lalovca, predsjednik Uprave Siemens Hrvatska Mladen Fogec, predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost Ivica Mudrinić, profesor Ekonomskoga fakulteta u Splitu Dražen Derado i i direktor Banko d.o.o. Aljoša Bošković.

Komentirajte prvi

New Report

Close