HT nagradio najinovativniji studentski rad s područja ICT-ja

Autor: Poslovni.hr , 27. lipanj 2013. u 16:22
Press foto

Pobjednički rad simulira ponašanje tržišta električnom energijom i omogućuje analizu različitih utjecaja na stanje na tržištu.

Hrvatski Telekom je jučer na uglednoj međunarodnoj konferenciji o telekomunikacijama ConTEL 2013, u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), nagradio najinovativniji studentski ICT projekt, priopćeno je iz HT-a.

Pobjednički rad "CrocodileAgent Team Activities: Solutions for Trading and Visualization in Future Energy Markets" simulira ponašanje tržišta električnom energijom i omogućuje analizu različitih utjecaja na stanje na tržištu. Autori su Ivo Buljević, Siniša Matetić, Tomislav Briševac i Jurica Babić uz mentorstvo Vedrana Podobnika. HT je pobjedničkom timu osigurao besplatno korištenje ICT usluga iz oblaka s pomoću kojih će moći dalje razvijati svoju zamisao uza sve prednosti koje pruža računalni oblak. Natječaj je bio otvoren za studente koji su trenutačno na diplomskom i poslijediplomskom studiju, a prijaviti su mogli programska rješenja iz područja ICT-ja.

"Ovakva nagrada poticaj je autorima rješenja da lakše i brže ostvare svoj projekt koristeći najnaprednija rješenja iz oblaka za računalne resurse i timsku suradnju. U HT-u smo snažno usmjereni na inovaciju po čemu smo prepoznati i kod naših korisnika koji su nas u nedavnom nacionalnom istraživanju proglasili liderom na području inovativnosti u kategoriji velikih tvrtki. Stoga uvijek rado podržavamo ovakva natjecanja", istaknuo je Goran Krajnović, direktor Odjela za razvoj proizvoda za privatne korisnike HT-a te član žirija za odabir najboljeg studentskog rada.

"Natječaj za studenske postere i demonstracije programskih rješenja u području ICT-ja organizirao je i sponzorirao Odjel za komunikacije Hrvatske sekcije IEEE. IEEE je najveće udruženje inženjera elektrotehnike i računarstva u svijetu, a jedan od njegovih odjela – IEEE Communications Society – ima za cilj poticati tehnološku inovativnost i izvrsnost u području ICT-ja i telekomunikacija. U skladu s tom misijom, naš Odjel za komunikacije želi studente pripremiti za buduće profesionalne izazove te im omogućiti da svoje ideje i rješenja predstave pred međunarodnom publikom i domaćom industrijom. Zahvaljujem HT-u na podršci i visokom vrednovanju rada naših studenata", izjavila je Ivana Podnar Žarko, izvanredna profesorica na FER-u i predsjednica Odjela za komunikacije Hrvatske sekcije IEEE.

Nagrada HT-a za najbolji ICT studentski rad uključuje usluge:

  • Cloud Računalo – omogućuje brz pristup virtualnoj radnoj površini (desktopu), svim pohranjenim podacima i aplikacijama. Praktički je riječ o računalu koji je preseljen u oblak.
  • Cloud Server Plus – virtualni poslužitelj s četiri virtualna procesora, 4 GB radne memorije, 60 GB brzog diska, Linux operativnim sustavom, 50 Mbps brzine prema internetu.
  • Cloud Exchange Mail – profesionalna e-mail usluga koja se temelji na Microsoft Exchange tehnologiji i omogućuje učinkovit pristup e-pošti, kalendarima, kontaktima i zadacima.
  • Cloud Sharepoint – usluga koja omogućuje jednostavan pristup dokumentima i njihovo zajedničko korištenje te jednostavno i brzo kreiranje internih web stranica.

Ukupna vrijednost je oko 26.000 kuna, zaključuje se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close