Zemlja iz snova: Visoke plaće i životni standard čine je najpoželjnijim mjestom za život i rad

Autor: Poslovni.hr , 08. srpanj 2019. u 12:14
Foto: Getty Images

Visoki životni standard, konkurentne plaće, ali i stabilna politička i ekonomska slika države, uveliko su pomogli da se u ovo vrijeme globalne nesigurnosti popne za čak sedam mjesta.

Tako je ova mala europska zemlja s trona HSBC-ove liste skinula Singapur koji je titulu najboljeg držao gotovo pet godina, piše CNBC.

Visoki životni standard, konkurentne plaće, ali i stabilna politička i ekonomska slika države, uveliko su pomogli da se u ovo vrijeme globalne nesigurnosti popne za čak sedam mjesta.

Oko 82 posto ljudi koji su se zbog posla preselili u Švicarsku izjavili su da uživaju bolji životni standard u usporedbi sa svojom domovinom.

Sedam od deset onih koji su se preselili u Švicarsku sada imaju viši nivo raspoloživog dohotka s godišnjom prosječnom plaćom od 111,587 dolara, što je znatno više od globalnog prosjeka od 75.966 dolara.

Uz Švicarsku i Singapur koji su se smjestili na vrh liste, u top 20 su još i Kanada, Španjolska, Novi Zeland, Australija, Turska, Njemačka, Ujedinjeni Arapski Emirati i Vijetnam.

Komentirajte prvi

New Report

Close