Zbog uhićenja zavladala panika među radnicima u Njemačkoj

Autor: Poslovni.hr , 18. veljača 2019. u 09:45
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Tijekom pretresa, pronađeni su i oduzeti mobilni telefoni, luksuzni automobili i satovi, a zaplijenjeno je i više od 200.000 eura u gotovini.

Oko 250 carinskih službenika pretražilo je u četvrtak 17 kuća i ureda na području Rajne-Majne, Baden-Württemberga i Sjeverne Rajne-Vestfalije. Dva muškarca (starosti 45 i 46) uhvaćena su u Hessenu tijekom racije provedene zbog organiziranog rada na crno i utaje poreza, prenosi Večernji list.

Sumnja se da su uhićeni dio skupine koja je navodno oštetila državu za nešto više od milijun eura (socijalno osiguranje i porez). Tijekom pretresa, pronađeni su i oduzeti mobilni telefoni, luksuzni automobili i satovi, a zaplijenjeno je i više od 200.000 eura u gotovini. Carina sumnja da su osumnjičeni svoje zaposlene plaćali na crno, izdavali fiktivne račune za koje nisu pružene usluge, a novac od toga je bio generiran u računovodstvu.

Na društvenim mrežama podigla se panika zbog tih racija, jer se brojni, koji nelegalno borave i rade u Njemačkoj, boje da će i biti uhićeni.  U tom slučaju, slijede im deportacija iz Njemačke i zabrana ponovnog ulaska u zemlju čak i do dvije godine. Policija plijeni i zarađeni novac ako ga pronađe u stanu.

Komentirajte prvi

New Report

Close