Zaposlenica išetala s ukradenih 6 milijuna eura, ali to nije prvi takav slučaj

Autor: Poslovni.hr , 11. rujan 2023. u 07:50
Foto: Bodo Marks/dpa /DPA/PIXSELL

U listopadu prošle godine istu je tvrtku, ali poslovnicu u Stuttgartu, opljačkala zaposlenica Mirnesa S. (42)

Ponovno je opljačkana tvrtka za prijevoz novca Prosegur u Njemačkoj. U podružnici u Potsdamu 2. rujna zaposlenica je ukrala šest milijuna eura. Ona je, naime, iz tvrtke išetala noseći vreće za smeće u kojima je bio novac. Ostavila je tako malo tragova da nitko ni sljedeći dan nije primijetio da nedostaje taj iznos novca.

Tijekom svoje smjene, kako je opisala policija, žena je glavnim ključem otvarala sefove i novac stavljala u vreće za smeće. Zatim je s njima izašla iz tvrtke, a to se kasnije vidjelo na snimci nadzorne kamere. Njezin je pomagač uhićen, no ona je i dalje u bijegu, prenosi Fenix magazin.

Naime, u listopadu prošle godine istu je tvrtku, ali poslovnicu u Stuttgartu, opljačkala zaposlenica Mirnesa S. (42). Otišla je na posao, ukrala 1,25 milijuna eura te jednostavno napustila prostorije. To je učinila, kako je rekla, zbog ljubavi. Kasnije se ipak odlučila predati te je osuđena na tri godine zatvora.

Potom je krajem prosinca tvrtku opljačkao i 27-godišnji zaposlenik. Ukrao je 135.000 eura zbog čega je uhićen. Novac koji su Mirnesa S. i 27-godišnjak ukrali nikada nije pronađen.

Komentirajte prvi

New Report

Close