Zagrijavao je bateriju električnog automobila – tosterom. Bila je to jako loša ideja

Autor: Poslovni.hr , 11. prosinac 2023. u 10:41
FOTO: Pixabay

Automobil je bio parkiran ispod nadstrešnice. Policija nije javila marku automobila, a to i nije toliko važno. Bolje da je javila marku tostera

Baterije električnih automobila najefikasnije su na temperaturama od 20 do maksimalno 40 stupnjeva. Niske zimske temperature ne odgovaraju kemiji baterija te dolazi do pada dometa. Vozači su toga svjesni, a neki pokušavaju maštovitošću spriječiti neminovno. Danska policija pozvala je vozače da ne koriste tostere za zagrijavanje baterija električnih vozila nakon što je jedan vozač uništio automobil i oštetio obližnju kuću u južnom dijelu države.

Uzrok požara najvjerojatnije je toster koji je vlasnik automobila stavio ispod prednjeg dijela svog automobila kako bi zagrijavao bateriju, javila je policija. Požar se dogodio u subotu u Stenlilleu, oko 60 km jugozapadno od Kopenhagena. Na sreću, nitko nije ozlijeđen.

Automobil je bio parkiran ispod nadstrešnice. Policija nije javila marku automobila, a to i nije toliko važno. Bolje da je javila marku tostera, prenosi Revija HAK.

Komentirajte prvi

New Report

Close