Za američkog predsjednika on je ‘najopasniji čovjek na svijetu’

Autor: Poslovni.hr , 05. travanj 2022. u 13:10
Foto: Reuters

Knjiga ′This Will Not Pass: Trump, Biden, and the Battle for America’s Future′ izlazi u svibnju,

U knjizi koja uskoro dolazi na tržište, par novinara New York Timesa i političkih analitičara CNN-a izvještava da je predsjednik Joe Biden “procijenio” Fox News “jednom od najrazornijih sila u SAD-u”, javlja CNN.

Novinari, Jonathan Martin i Alexander Burns, kažu da je Biden bio još kritičniji prema patrijarhu Fox Corp Rupertu Murdochu. Prema knjizi, Biden je rekao neimenovanom suradniku sredinom 2021. da je Murdoch “najopasniji čovjek na svijetu”.

Naime, Knjiga ‘This Will Not Pass: Trump, Biden, and the Battle for America’s Future’ izlazi u svibnju, a u knjizi se Fox opisuje kao “bujicu anti-Bidenovog programa, koji izaziva skepticizam prema cjepivima i širi divlje teorije zavjere o napadu 6. siječnja”.

Mnogi Bidenovi saveznici osudili su Fox iz tih razloga i okrivili Ruperta Murdocha i njegovog sina Lachlana, izvršnog direktora tvrtke, što su omogućili rad voditeljima poput Tuckera Carlsona. No, prema bazi podataka Factba.se u predsjedničkim govorima, intervjuima, tweetovima i drugim izjavama za javnost, Biden nikada nije javno govorio o Murdochu. Stoga bi tvrdnje iz ove knjige mogle izazvati burne reakcije.

Glasnogovornik Bijele kuće odbio je komentirati tvrdnju iz knjige o tome da je Biden vrijeđao starijeg Murdocha. Inače, već su poznati slučajevi kada je Biden vrijeđao novinare i programski sadržaj Foxa, no tada se ispričao.

Komentirajte prvi

New Report

Close