Volkswagen će izgraditi tvornicu od 1,4 milijarde eura i zaposliti 5.000 ljudi: Evo što im sve Srbija nudi za dolazak

Autor: Poslovni.hr , 23. travanj 2019. u 14:03
Foto: Reuters

Najveća kočnica za VW je, kako piše list, bila kako doći do kvalificirane radne snage.

Srbija je ponudila Volkswagenu lokaciju za izgradnju tvrnice a uredna dokumentacija s podacima o parceli već se nalazi na stolu kompanije u Wolfsburgu.

Na stolu se nalazi i prijedlog dodatnih investicija koje je Srbija spremna napraviti ako se automobilski gigant odluči za nju, prenosi b92.

Ponuđeno je također da jedna od linija budućeg beogradskog metroa vodi do lokacije tvornice, kako bi i Beograđani mogli brže do svojih radnih mjesta.

Najveća kočnica za VW je, kako piše list, bila kako doći do kvalificirane radne snage. Zato je Srbija odlučila ponuditi Njemcima da izgrade svoja postrojenja u centru u kojem u relativno malom obimu živi skoro tri milijuna ljudi, na pola puta između Novog Sada i Beograda, kako bi tamo mogli zaposliti stanovnici oba grada.

Iako su pojedini mediji prenijeli spekulacije o tome da su Njemaci odustali od Srbije i da su u užem izboru ostali Bugarska i Turska, nedavno je iz Volkswagena to demantirano.

Konačna odluka biti će poznata najkasnije u studenome. Ono što je sasvim izvjesno je da će gigant iz Wolfsburga do 2021. godine u ovom dijelu Europe izgraditi tvornicu vrijednu 1,4 milijarde eura u kojoj će se zaposliti 5.000 ljudi, a godišnji kapacitet će biti 300.000 vozila.

Komentari (7)
Pogledajte sve

Mi smo jos na paskom siru i cipki


zez1, 23.04.2019. u 23:41
što im sve Srbija nudi za dolazak

Hrvatska im nudi slijedećih 100 godina stabilnosti uz HDZSDP , sunce i more.
Zašto se to ne boduje?
[/quote]

Baš nas briga za Srbiju.

Ali lijepo ćemo Nijemcima nabaciti 25 % trošarina prilikom uvoza jer tvornica se ne nalazi u EU.

Romel, 23.04.2019. u 21:17
što im sve Srbija nudi za dolazak

Hrvatska im nudi slijedećih 100 godina stabilnosti uz HDZSDP , sunce i more.
Zašto se to ne boduje?

Hrvatska im nudi unikat
HDZ logiku, lokalne čelnike s reketarenjem, porezni sustav iz SFRJ u kojem svaki članak ima protučlanak i bezgraničnu administraciju u kojoj svaki državni službenik je uvjeren da se zemlja upravo zbog njega okreče

New Report

Close