Vlasnik slastičarne u Njemačkoj povukao neobičan i riskantan potez

Autor: Poslovni.hr , 08. lipanj 2022. u 12:34
Foto: Pixabay

Njemačkoj kronično nedostaje radnika u ugostiteljskom sektoru

Slastičarna u njemačkom gradu Bietigheim-Bissingen u saveznoj zemlji Baden- Württembergu primorana je ograničiti svoje usluge. Glavni razlog je nedostatak osoblja, piše Fenix.

Naime, Njemačkoj kronično nedostaje radnika u ugostiteljskom sektoru. Zbog toga pojedini ugostiteljski objekti primorani reducirati svoje usluge ili skratiti radno vrijeme. Pojedini ugostitelji su uslijed pandemije korona virusa, skupih energenata, kao i kroničnog nedostatka radne snage primorani staviti ključ u bravu.

Slastičar iz njemačkog grada Bietigheim-Bissingena primoran je zatvoriti svoja vrata, te ponuditi samo uličnu prodaju sladoleda.

Slastičarna godinama je vrlo dobro radila tijekom ljetnog vremena. Uvijek se tražilo mjesto više, međutim to danas nije slučaj. Vlasnik je zbog nedostatka osoblja primoran ponuditi samo uličnu prodaju sladoleda. Nudi i piće poput kave samo za ponijeti.

“Dragi gosti, zbog nedostatka osoblja primorani smo ponuditi samo uličnu prodaju sladoleda. Molimo vas za razumijevanje i radujemo se da nas pozdravite na našem prozoru”, stoji u obavijesti koja je stavljena na izlog slastičarne.

Vlasnik je postavio klupe ispred objekta, umjesto klasičnih stolica i stolova za ugostiteljske objekte. Na ovaj način kupci sladoleda mogu barem sjesti i pojesti svoj sladoled.

Navedena slastičarna je kao i ostale slastičarne u Njemačkoj podigla cijene sladoleda. Unatoč tome što nudi samo uličnu prodaju sladoleda, slastičarna vrlo dobro radi. Red za sladoled zna biti dug i preko 50 metara.

Komentirajte prvi

New Report

Close