Vlasnik restorana naplaćuje kaznu od 38 kuna, evo zašto

Autor: Poslovni.hr , 01. srpanj 2022. u 12:21
Foto: Pixabay

Većina gostiju koncept koji je uveden prije dvije godine podržava, a Ghauri naglašava kako Casanova nije mjesto na kojem se igra s hranom.

Kako bi doprinijeli sprečavanju navike bacanja hrane, indijski restoran Casanova u Badenu, kantonu na sjeveru Švicarske, odlučio je naplatiti simboličnu kaznu od 38 kuna, odnosno pet franaka svim gostima koji ne počiste tanjure

“U Indiji je hrana dragocjena i zato je ne bacamo”, rekao je vlasnik restorana Salman Ghauri, koji u Švicarskoj živi 20 godina, novinarima za Aargauer Zeitung.

U restoranu Casanova, koji radi po principu ‘jedi koliko možeš’ za 150 kuna, u vrijeme ručka ima švedski stol tako da gosti mogu odabrati što će staviti u tanjur., javlja Pun kufer. No, što ako im se ne svidi kako je hrana pripremljena? Znači li to da je moraju pojesti na silu ili je krišom spustiti u kakvu vrećicu koju su donijeli sa sobom kako bi izbjegli kaznu? Kako god bilo, vlasnik je svojom odlukom odlučio stati na kraj pohlepnim gostima koji napune tanjur, probaju hranu, ali pojedu tek toliko da probaju i zatim odlaze po nove porcije.

Većina gostiju koncept koji je uveden prije dvije godine podržava, a Ghauri naglašava kako Casanova nije mjesto na kojem se igra s hranom.

Komentirajte prvi

New Report

Close