VIDEO: Oko kuće joj izgradili autocestu, a ona je ne želi prodati jer joj je to dom

Autor: Poslovni.hr , 09. kolovoz 2020. u 10:51
FOTO: Screenshot/Youtube

Vlasti tvrde da su joj nudile i gotovinu, ali da je ona sve odbila. Tada su inženjeri proučili nacrte ponovo kako bi napravili most koji zaobilazi kuću.

Jedan kineski grad na autocesti je izgradio most oko malene kuće jer je vlasnica već desetljećima odbija prodati državi.
Na snimkama lokalnih medija može se vidjeti imanje upleteno između novotvorenog most Haizhuyong u gradu Guangzhou u provinciji Guangdong.
Kuća je na jedan kat, a sastoji se od stana veličine 40 kvadrata i kao da stoji u ‘rupi’ usred ceste s četiri prometne trake.
Vlasnica, samo poznata po prezimenu Liang, nije se htjela preseliti jer joj država u zamjenu nije pronašla idealnu lokaciju.

 

– Znam koje su posljedice i ne smeta me što drugi misle o meni. Mislite da je ovo okruženje loše, ali ja osjećam da je tiho, oslobađajuće i ugodno – tvrdi vlasnica.

Od vlade je navodno tražila četiri stana, a oni su pristali dati joj dva. Isto tako, nudili su joj zamjenski smještaj blizu gradske mrtvačnice, što je još jedan razlog zašto nije preselila, pišu 24sata.
Ova kućica postala je internetska senzacija.
Dužnosnici su ogradili kućicu kako bi je srušili u 2010. i izgradili most Haizhuyong. To se nije dogodilo, a gospođa Liang je jedina od još 47 kućanstava i sedam firmi koja još živi tamo. Svi ostali su odselili, a zadnji je otišao u rujnu prošle godine.
Vlasti tvrde da su joj nudile i gotovinu, ali da je ona sve odbila. Tada su inženjeri proučili nacrte ponovo kako bi napravili most koji zaobilazi kuću. Država će nastaviti pregovarati s gospođom Liang.

Komentirajte prvi

New Report

Close