VIDEO: Kćer objavila video od 16 sekundi i svog oca učinila slavnim preko noći

Autor: Poslovni.hr , 15. veljača 2023. u 09:44
Foto: screenshot/tiktok

“Postao si broj jedan zbog njih”, rekla je ocu.

Lloyd Deverux Richards, odvjetnik i otac troje djece, 14 godina je pokušavao ostvariti svoj san: Napisati knjigu. Sljedećih 11 godina proveo je u nadi da će njegov triler postati popularan.

To se nije dogodilo sve do prošlog tjedna, kada je njegova kći objavila TikTok video od 16 sekundi s jednom jednostavnom porukom: “Voljela bih da proda pokoji primjerak”, piše BBC.

 

@stonemaidens It’s a beautifully written thriller on Amazon 🥹❤️ #stonemaidens #booktok #authorsoftiktok #thrillerbooks #books ♬ original sound – e

Knjiga se popela na broj jedan na Amazonovom popisu najprodavanijih trilera sa serijskim ubojicama.

Viralni video u kojem se ilustrira njegov dugi put do završetka romana imena Stone Maidens, pregledan je više od 40 milijuna puta.

Upravo TikTok je odgovoran za prodaju stotina knjiga posljednjih godina, najviše preko hashtaga #BookTok koji čitatelji koriste u raspravama o svojim najdražim autorima i knjigama. Samo 2021. BookTok je pomogao autorima da prodaju čak 20 milijuna knjiga, stoji u izvješću New York Timesa.

Zbog vijesti da je preko noći postao slavan, Richardsa su preplavile emocije. Plakao je dok je čitao komentare ispod TikTok videa nakon što mu je kći rekla da je video postao viralan.

I njegova kćer je plakala, zahvaljujući fanovima što su kupili knjigu.

“Postao si broj jedan zbog njih”, rekla je ocu.

“On ni ne zna što je TikTok”, dodala je.

Richardsova kći rekla je da je njen otac – koji živi sa svojom suprugom u Vermontu – bio zadovoljan samo time što je završio svoj roman, objavljen 2012. Roman govori o forenzičkom antropologu koji za FBI istražuje serijskog ubojicu koji davi žene i baca njihova tijela u ponore u južnoj Indiani.

Moguće je da je Richards inspiraciju za roman pronašao u svom ranijem radu. Mnogo je naučio o zločinu dok je radio kao viši pravni činovnik za suca u Indiani. Istraživao i pisao predloške za objavljena sudska mišljenja, a jedno od njih uključivalo je slučaj serijskog ubojice osuđenog na smrt, piše u njegovoj biografiji na Amazonu.

Fanovi na TikToku hvalili su knjigu, ali i životnu priču autora.

“Nikada u životu nisam nešto naručio ovako brzo,” rekao je jedan korisnik nakon što je pogledao video.

Nakon “25 godina beznađa”, neočekivani Richardsov uspjeh trebao bi služiti kao podsjetnik da nikada ne smijete odustati, rekla je njegova kći u novom videu.

“Ovih posljednih nekoliko dana… ne shvaćam”, rekao je u videu Richards, nazdravljajući prodaji milkshakeom. “Osjećamo se blagoslovljeno.”

Richards ipak neće predugo slaviti. U njegovoj biografiji na Amazonu stoji da je krenuo pisati nastavak.

Komentirajte prvi

New Report

Close