VIDEO: Turski automobil Togg sve popularniji na tržištu, u upotrebi već 2000 primjeraka

Autor: Poslovni.hr , 21. kolovoz 2023. u 10:37
Foto: YT

Tijekom prve polovine kolovoza na tržište je isporučeno 909 automobila Togg T10X što je više od ukupnog broja isporuka u mjesecu srpnju.

Konzorcij turskih kompanija koje stoje iza domaćeg automobila Togg priopćio je kako je do sada na cestama registrirano 2000 automobila domaće kompanije koja je s masovnom proizvodnjom započela u listopadu 2022. godine, piše Klixba.

Tijekom prve polovine kolovoza na tržište je isporučeno 909 automobila Togg T10X što je više od ukupnog broja isporuka u mjesecu srpnju.

“Masovna proizvodnja T10X pokrenuta je prošlog listopada, a isporuke su počele krajem travnja. Ministar industrije i tehnologije Turske Fatih Kacir izjavio je kako predviđa da će oko 28.000 primjeraka ovog modela biti dostupno na tržištu do kraja godine”, piše Daily Sabah.

Konzorcij pet turskih kompanija pod nazivom Automobile Initiative Group of Türkiye, ili Togg, proizvodi vozilo u suradnji s Unijom komora i robnih burzi Turske (TOBB).

“Nastavit ćemo podržavati Togg kako bi postao uspješan brend ne samo u Turskoj već i na međunarodnim tržištima”, rekao je.

Uspjeh kompanije komentirao je i ministar financija Mehmed Simsek koji je podijelio svoje dojmove o proizvodnim pogonima.

“Zaista je veliko dostignuće napraviti proizvodnju s 90 posto automatizacije. To je velika tehnološka baza koja sadrži visoku tehnologiju , izuzetno je efikasna i radi izvanredno. To je veliki uspjeh za Tursku”, rekao je Simsek.

Kako su naveli ranije, Togg ima za cilj proizvodnju milijun vozila u pet kategorija automobila do 2030. godine.

“Kompanija planira započeti izvoz od 2025. godine, a početak proizvodnje prilagođen je domaćem tržištu”, pojašnjava se.

Komentirajte prvi

New Report

Close