Trump: Javnost zna tko sam i koliko sam uspješan bio kao predsjednik

Autor: Poslovni dnevnik , 22. kolovoz 2023. u 12:25
Donald Trump svoj nedolazak objašnjava time da ‘svi znaju tko je’, a ne zbog pravosudnih afera/Reuters

Prva republikanska debata održat će se u srijedu u Milwaukeeju.

Donald Trump, bivši američki predsjednik, neće sudjelovati u debatama Republikanske stranke u izborima za predsjedničkog kandidata te stranke okviru izbora stranačkog predsjedničkog kandidata.

“Javnost zna tko sam i koliko sam uspješan bio kao predsjednik, s energetskom neovisnosti, granicama i snažnom vojskom, najvećim smanjenjem poreza i propisa, s nultom stopom inflacije, najjačim gospodarstvom u povijesti i puno drugih stvari”, poručio je Trump na svojoj mreži Social Truth.

“Zato neću sudjelovati u debatama!”, rekao je, istaknuvši da ima 62 posto potpore na republikanskim predizborima, što je 46 bodova prednosti prema najozbiljnijem suparniku guverneru Floride Ronu DeSantisu. Za njega je Trump podrugljivo rekao da će “pasti kao bolesna ptica”.

Pet mjeseci prije početka izbora na kojima će se odlučiti o republikanskom kandidatu za američke predsjedničke izbore 2024., Donald Trump ima dosad najveću potporu svoje baze, no niz pravosudnih afera mogao bi mu otežati pokušaj povratka u Bijelu kuću.

Prva republikanska debata održat će se u srijedu u Milwaukeeju. Sedmero kandidata je ispunilo uvjete za sudjelovanje u susretima: Ron DeSantis i guverner Sjeverne Dakote Doug Burgum, bivši Trumpov potpredsjednik Mike Pence, njegova bivša veleposlanica u UN-u Nikki Haley, senator Južne Karoline Tim Scott te poduzetnik Vivek Ramaswamy i bivši guverner New Jerseyja Chris Christie.

Vrh Republikanske stranke dao je Trumpu vremena do ponedjeljka da odluči o sudjelovanju. New York Times je objavio da će za vrijeme debate Trump dati intervju nekadašnjem voditelju Fox Newsa Tuckeru Carlsonu, koji će se prikazati na X-u (bivši Twitter).

Komentirajte prvi

New Report

Close