Tri tisuće stanara u devet nebodera idućih pet dana zatvoreni zbog širenja koronavirusa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. srpanj 2020. u 12:42
Foto: Pixabay

Policija će dežurati na svim katovima nebodera, a kontrolirat će se i ulazi u zgrade.

Australska druga najnaseljenija država, Victorija, zabilježila je u subotu najveći porast broja slučajeva koronavirusa od kraja ožujka zbog čega je proširila naredbu o ostanku kod kuće na više predgrađa Melbourna i potpuno zatvorila devet nebodera.

Devet nebodera ima 1345 stanova i tamo živi oko 3000 ljudi.

Oni će biti zatvoreni najmanje pet dana i ta odluka, koja je donesena nakon što su mnogi stanari bili pozitivni na testu za covid-19, odmah stupa na snagu.

Policija će dežurati na svim katovima nebodera, a kontrolirat će se i ulazi u zgrade.

Jugoistočna država Victorija, sa šest milijuna stanovnika, zabilježila je u subotu 108 novih slučajeva, dok ih je dan ranije bilo 66.

“Stvarno smo zabrinuti zbog ovih brojki”, rekao je premijer te australske države Daniel Andrews na tiskovnoj konferenciji.

“Ovo su vrlo izazovna vremena”, dodao je.

Skok broja zaraženih u Victoriji pozorno se prati budući da je ostatak zemlje obuzdao virus.

Australska najnaseljenija država Novi Južni Wales zabilježila je šest novih slučajeva u subotu, od kojih je pet utvrđeno kod ljudi koji su se vratili iz inozemstva.

Šesti je stara infekcija i nije aktivni slučaj, rekli su zdavstveni dužnosnici. U petak nije bilo novih slučajeva u toj državi.

Australija je uspjela suzbiti širenje koronaavirusa puno bolje od većine drugih zemalja. Dosad je zabilježila ukupno 8300 slučajeva i 104 smrti.

Komentari (1)
Pogledajte sve

New Report

Close