Kompanija je prošle godine otvorila 165 novih trgovina, većinom u Kini, i sada ih ukupno ima 832 u zemljama širom svijeta

Autor: Poslovni dnevnik , 09. ožujak 2022. u 06:33
Kompanija je prošle godine otvorila 165 novih trgovina/Reuters

Trgovine u Kini snažno podigle prodaju Lega

Danski proizvođač igračaka Lego izvijestio je u utorak o snažnom rastu prihoda u 2021. godini zahvaljujući otvaranju novih trgovina u Kini, a u ovoj godini očekuje slabiji rast i potvrđuje obustavu isporuka u Rusiju.

Prihod je porastao 27 posto, na 55,3 milijarde danskih kruna (8,11 milijardi dolara), objavili su iz Lega, istaknuvši da su tijekom godine nadmašili industriju igračaka na svim većim tržištima.

Operativna dobit porasla je 32 posto, na 17 milijardi kruna. Kompanija je prošle godine otvorila 165 novih trgovina, većinom u Kini, i sada ih ukupno ima 832 u zemljama širom svijeta.

Lego ubire plodove višedesetljetne strategije lociranja proizvodnje u blizinu ključnih tržišta, što im je smanjilo logističke probleme i troškove u jvrijeme pandemije koji teško pogodili maloprodaju širom svijeta.

U ovoj godini kompanija očekuje jednoznamenkastu stopu rasta i pad u Ukrajini i Rusiji. Lego je zbog ruske invazije na Ukrajinu obustavio nove isporuke u 81 Lego trgovinu u Rusiji kojima upravlja Inventive Retail Group.

Vijest o obustavi isporuka u Rusiju objavio je prošlog tjedna internetski poslovni list Finans. Kompanija u Rusiji zapošljava 80 radnika i nije željela reći koliki je njezin udio u ukupnoj prodaji.

Komentirajte prvi

New Report

Close