Telekom Slovenije ulazi na tržište energije i osiguranja

Autor: Poslovni dnevnik , 15. kolovoz 2016. u 21:59
Do kraja godine Telekom će nuditi električnu energiju, a osiguranje do 2020. godine

Telekom će prodavati struju, ali je neće proizvoditi.

Telekom Slovenije zatražio je od regulatornih agencija dozvolu za proširenje svoje poslovne djelatnosti jer u svoju ponudu namjerava uključiti prodaju električne energije, a uključit će se i na područje osiguranja.

"Nadamo se da ćemo do kraja ove godine poslove proširiti na područje prodaje struje, ali telekomunikacije ostaju i dalje naša glavna djelatnost", navodi se u izjavi za medije slovenskog teleoperatera, te se dodaje kako imaju veliku bazu pretplatnika, što žele iskoristiti jer im mogu ponuditi nove usluge po načelu "sve na jednom mjestu". Telekom Slovenije, u većinskom državnom vlasništvu, tvrdi da ne želi proizvoditi energiju, već će struju ponuditi u suradnji s nekim od partnera, unatoč ocjenama da je došlo do zasićenja ponude uslijed liberalizacije tržišta energentima.

Sljedeće godine kompanija namjerava ući i u poslove osiguranja. Za to je potrebno dobiti dozvolu regulatorne agencije za to područje, te će se poslovi osiguranja razvijati postupno, do 2020. Iako je prošle godine Telekom Slovenije poslovao s dobiti, prihodi su mu u malom padu, pa analitičari procjenjuju da je ulazak u nove poslovne aktivnosti nastojanje da se taj trend preokrene.

Komentirajte prvi

New Report

Close