“Tatin sinčić” na sigurnom: “Ja krvarim na fronti, a pogledajte kako on uživa. Netanyahu, gdje ti je mali?!”

Autor: Poslovni.hr , 25. listopad 2023. u 10:48
Foto: REUTERS

Međutim, usred ove masovne mobilizacije, neke trupe su postavile Benjaminu Netanyahuu ovo teško pitanje: ‘Gdje je vaš sin, gospodine premijeru?‘

Dok bjesni rat između Izraela i Hamasa, židovski narod je pozvao tisuće rezervista da podignu oružje i brane svoju domovinu. Do sada je u zemlju stiglo oko 360.000 rezervista. Međutim, usred ove masovne mobilizacije, neke trupe su postavile Benjaminu Netanyahuu ovo teško pitanje: “Gdje je vaš sin, gospodine premijeru?”

Prema medijskim izvješćima, 32-godišnji Yair Netanyahu je na Floridi od travnja, što je iziritiralo brojne vojnike.

“Yair uživa u svom životu u Miami Beachu dok sam ja na prvoj liniji”, citirao je The Times jednog vojnika, dragovoljca koji služi na izraelskoj sjevernoj bojišnici.

“Mi smo ti koji napuštamo svoj posao, naše obitelji, našu djecu, kako bismo zaštitili svoje obitelji kod kuće i zemlju, a ne ljudi koji su odgovorni za ovu situaciju”, rekao je.

Još jedan rezervist, koji se iz SAD-a vratio u Izrael, ostavivši tamo posao i obitelj, također je izrazio istu zabrinutost.

“Nema šanse da ostanem tamo i napustim svoju zemlju, svoj narod, u ovom kritičnom trenutku. Gdje je premijerov sin? Zašto nije u Izraelu? To je trenutak koji najviše ujedinjuje nas kao Izraelce u našoj novijoj povijesti i svatko od nas trebao bi biti ovdje upravo sada, uključujući premijerova sina”, rekao je.

Yair, koji je završio srednjoškolsko obrazovanje u kazalištu, ispunio je svoju obaveznu vojnu službu u Izraelu radeći u jedinici glasnogovornika IDF-a, umjesto da preuzme borbenu ulogu.

Komentirajte prvi

New Report

Close