Slovenci u Srbiji traže nove radnike

Autor: Poslovni dnevnik , 17. rujan 2019. u 21:59
Slovenske tvrtke nude 4500 radnih mjesta/Ivo Čagalj/PIXSELL

Ovog mjeseca u Beogradu i Nišu.

Zavod Republike Slovenije za zapošljavanje organizirat će 19. i 26. rujna sajmove zapošljavanja u Beogradu i Nišu, na kojima će poslove ponuditi gotovo 30 slovenskih poslodavaca, javlja Biznisinfo.

To je rezultat sporazuma između vlada Slovenije i Srbije o zapošljavanju državljana Srbije u Sloveniji čije je provođenje počelo početkom ovog mjeseca, kao i protokola o provođenju tog sporazuma. Kompanije koje ove godine sudjeluju u traženju radnika u Srbiji objavile su više od 4500 slobodnih radnih mjesta, što pokazuje koliko je veliko zanimanje i potreba za zapošljavanjem u nekim gospodarskim  djelatnostima, navodi se u priopćenju slovenskog zavoda za zapošljavanje.

Među poslodavcima koji će sudjelovati na sajmovima u Beogradu i Nišu su farmaceutske kompanije Krka i Lek, zatim UKC Ljubljana, Revoz, koncern Kolektor, Spar Slovenija, Mercator i mnogi drugi. Međudržavni sporazum o zapošljavanju državljana Srbije u Sloveniji, kako se navodi u priopćenju, donosi organiziraniji i uređeniji način posredovanja i zapošljavanja radnika po uzoru na zapošljavanje radnika iz BiH, što znači veću pravnu sigurnost radnika. Inače, slovenski poslodavci su ove godine najčešće tražili radnike za jednostavne poslove u prerađivačkoj djelatnosti, čistače, poslužitelje, vozače teških kamiona, zidare, konobare, trgovce ili zavarivače.

Komentirajte prvi

New Report

Close