McDonald’s uvodi novosti u restorane: Radi se na implementaciji tri integrirana rješenja

Autor: Marija Crnjak , 31. kolovoz 2023. u 07:00
Lanac brze hrane McDonald’s želi gostima u Dubaiju ponuditi ‘restoransko iskustvo budućnosti’/REUTERS

Rješenja će se uvesti u 10 novih restorana, a bit će to objekti s djelomičnim napajanjem solarima s priključcima za punjenje e-vozila i mrežom za optimizaciju potrošnje energije.

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizacijom, udružio je snage s McDonald’s UAE kako bi uz pomoć tehnologije dekarbonizirali najnoviji restoran u Dubaiju.

McDonald’s UAE kroz ovu suradnju namjerava uvesti rješenja Schneider Electrica u 10 novih podružnica diljem Ujedinjenih Arapskih Emirata, uz trenutnih pet restorana unutar lanca.

Objekt koji se djelomično napaja solarnom energijom ima priključke za punjenje električnih vozila, pametnu mrežu za optimizaciju potrošnje energije i integrirani sustav upravljanja zgradom, pružajući uvide u stvarnom vremenu za poboljšanje energetske učinkovitosti.

Tri integrirana rješenja

Implementacija triju integriranih rješenja donijet će uštedu potrošnje enegije, troškova i povećati usklađenost s ekološkim propisima.

Ušteda energije
Procjenjuje se da će ta rješenja pomoći tvrtki u postizanju do 20 posto uštede energije te prosječnom smanjenju emisija ugljičnog dioksida do 30 posto putem obnovljive energije. Kao dobavljač sustava upravljanja energijom za McDonald’s UAE, Schneider Electric će pružati i kontinuirano savjetovanje o upravljanju energijom i stručnost u inženjeringu energetskih sustava za elektrifikaciju ‘putovanja tvrtke u zeleniju budućnost’.

Tehnologiju je implementirao Schneider Electricov partner Integrated Technology Solution (ITS). “Naši napori za očuvanje energije usmjereni su prema dobrobiti našeg planeta i ključni su za naše poslovanje u McDonald’s UAE.

Stoga pozdravljamo partnere s kojima možemo istražiti mogućnost uključivanja u kružno gospodarstvo i zagovarati održivi način razmišljanja u našim restoranima. Počevši od pokretanja našeg restorana u Umm Suqeimu 2 (gradska četvrt), željeli smo oživjeti planove pametne potrošnje energije, što je rezultiralo smanjenim ugljičnim otiskom”, kazao je Walid Fakih, izvršni direktor McDonald’s UAE.

Ahmed Khashan, predsjednik Schneider Electrica za zaljevske zemlje, istaknuo je da projekt pokazuje važnost suradnje koja otključava potencijal digitalne transformacije i njezina utjecaja na energetsku učinkovitost i održivost.

“Kroz implementaciju integriranih rješenja Schneider Electrica, zajedno s McDonald’s UAE cilj nam je ponuditi restoransko iskustvo budućnosti gostima u UAE. Predani smo transformaciji zajednica u kojima poslujemo pružanjem pametne i energetski učinkovite infrastrukture koja pokriva zelenu mobilnost, pametne zgrade i rješenja vođena internetom stvari”, kazao je Khashan.

‘Plug and play’
Konkretno, radi se na implementaciji tri integrirana rješenja koja će uštedjeti troškove energije, potrošnju energije i povećati usklađenost tvrtke s ekološkim propisima.

Kao dio rješenja, “all in one” rješenje električne ploče omogućit će ‘plug and play’ sigurno povezivanje napajanja s pametnim nadzorom i dijagnozom napajanja u sustavu distribucije struje u zgradi.

Sustav upravljanja zgradom sadrži digitalnu kontrolnu ploču koja pruža integrirani pregled, nadzor i kontrolu grijanja, ventilacije i klimatizacije, rasvjete, energije i struje, zaštite od požara, sigurnosti i pristupa, kao i sustava upravljanja radnim mjestom. 

Komentirajte prvi

New Report

Close