Salata s 10 otišla na 40 kuna: Stavit ću ‘kupusgate’ na današnju sjednicu vlade!, najavio je premijer

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. lipanj 2022. u 11:01
FOTO: REUTERS/Jaimi Joy

Australski premijer reagirao je u četvrtak na “kupusgate”, skandal izbio zbog odluke lanca brze hrane KFC da salatu djelomice zamijeni kupusom u svojim sendvičima i tako doskoči galopirajućoj inflaciji koja je u nebo podignula cijenu zelene salate. 

Premijer Anthony Albanese ocijenio je da je “suluda” odluka KFC-a da polovicu svoje salate u hamburgerima s piletinom i drugim proizvodima zamijeni kupusom izazvala “nacionalnu krizu”.

U zemlji u kojoj inflacija iznosi 5,1 posto, cijene salate porasla je za 300 posto u nekim australskim gradovima zbog nedavnih poplava i globalnog rasta cijena goriva.

Samo jedna glavica salate iceberg, koja je nekada stajala 2 australska dolara (10,08 kuna ili 1,34 eura), sada iznosi gotovo 8 dolara (40 kuna ili 5,35 eura) od Sydneya do Melbournea.

Zbog toga je KFC početkom tjedna objavio da će se odsad njegovi kupci morati zadovoljiti mješavinom kupusa i salate u sendvičima.

Ta KFC-ova odluka izazvala je provalu bijesa na društvenim mrežama.

“Kupus nije isto što i zelena salata. Jednostavno, to nije korektno”, objasnio je i sam premijer Albanese za radio KIIS FM iz Sydneya.

“Stavit ću ‘kupusgate’ na današnju sjednicu vlade!”, najavio je premijer.

Komentirajte prvi

New Report

Close