Ryanair za ljetnu sezonu najavio skuplje karte te uputio važno upozorenje putnicima

Autor: Poslovni dnevnik , 17. svibanj 2022. u 13:31
Čelnik europskog niskobudžetnog avioprijevoznika Michael O'Leary/Reuters

Turisti bi se trebali pripremiti na rast cijena za “visok jednoznamenkasti postotak” tijekom špice sezone.

Čelnik europskog niskobudžetnog avioprijevoznika Ryanaira Michael O’Leary upozorio je da će cijene letova ovoga ljeta poskupiti zbog velike potražnje, a prolazak kroz zračne luke postat će “izazov” putnicima.

Turisti bi se trebali pripremiti na rast cijena za “visok jednoznamenkasti postotak” tijekom špice sezone, budući da se potražnja za odmorima u europskim ljetnim destinacijama oporavlja zahvaljujući ukidanju ograničenja putovanja zbog pandemije, rekao je za radijsku postaju BBC-ja.

Također je upozorio da će vjerojatno doći i do stalnih kašnjenja u zračnim lukama poput londonskog Heathrowa, kao razlog navodeći nedostatak osoblja.

“Nema sumnje da će prolazak kroz zračne luke ovog ljeta biti izazovan i potičemo sve naše klijente da dođu ranije kako bi imali više vremena za prolazak kroz sigurnosne mjere zračne luke, osobito u Manchesteru”, dodao je.

Ryanair je nedavno izvijestio o smanjenim godišnjim temeljnim gubicima od 355 milijuna eura i izrazio nadu u povratak na “razumnu profitabilnost” tijekom tekuće financijske godine.

Sada O’Leary ocjenjuje “nepraktičnim, pa čak i nemogućim” objaviti smjernice za sezonu 2022.-2023. zbog rizika rezervacija za odmor zbog COVID-a i rata u Ukrajini.

Ryanair je izvijestio i o snažnom oporavku prometa s 97,1 milijun putnika, u odnosu na samo 27,5 milijuna u prošloj godini, zahvaljujući ukidanju mjera ograničenja zbog pandemije. Nada se da će broj putnika povećati na 165 milijuna u ovoj godini – iznad rekordne razine od 149 milijuna zabilježene prije pandemije.

Komentirajte prvi

New Report

Close