Nosača ‘nuklearne aktovke’ su pronašli propucanog u Moskvi: Uvijek mora biti u blizini Putina

Autor: Poslovni.hr , 22. lipanj 2022. u 11:39
FOTO: Sputnik/Kirill Kallinikov/Kremlin via REUTERS

Prema posljednjim informacijama, nalazio se u kućnom pritvoru zbog navodnog primanja mita nakon što je prihvatio poziciju u carinskoj službi, piše Moskovski Komsomolet. Zimin je po tom pitanju izjavio kako nije učinio ništa pogrešno.

Tajnoviti pukovnik, nosač ruske ‘nuklearne aktovke’ pronađen je upucan u svom domu nedaleko od Moskve, a sada je u bolnici s teškim ozljedama. Vadima Zimina (53) pronašao je brat, propucanog kroz glavu, u kuhinji njihova stana. Nije poznato je li Vadim ozlijede nanio sam sebi ili se radi o pokušaju ubojstva

Prije nego je postao nosač, sada umirovljeni pukovnik Zimin bio je špijun ruske tajne službe KGB-a, prenosi Mirror. Nakon toga radio je i za Putinova prethodnika Borisa Jeljcina, a u cijeloj karijeri pojavio se na samo jednoj slici. Prema posljednjim informacijama, nalazio se u kućnom pritvoru zbog navodnog primanja mita nakon što je prihvatio poziciju u carinskoj službi, piše Moskovski Komsomolet. Zimin je po tom pitanju izjavio kako nije učinio ništa pogrešno.

Zimin je obišao svijet s Putinom, koji je poznat po tome da se od svoje nuklearne aktovke baš i ne voli odvajati. Postoji samo jedna njegova fotografija te iako službeno nosi čin pukovnika, strani mediji pišu kako je njegov položaj, prije optužbi, bio puno viši u hijerarhiji ruskih (tajnih) službi.

Komentirajte prvi

New Report

Close