Put u Tursku bez vize, i zasad bez virusa COVID-19

Autor: Marija Crnjak , 03. ožujak 2020. u 21:59
Foto: GettyImages

Izuzeće Austriji, Belgiji, V. Britaniji i S. Irskoj, Hrvatskoj, Nizozemskoj, Irskoj, Španjolskoj, Malti, Norveškoj, Poljskoj i Portugalu.

Kako bi potaknula turistički promet, Turska je od 2. ožujka omogućila putovanje bez viza za državljane j 11 europskih zemalja.

Izuzeće od vize odobreno je Austriji, Belgiji, Velikoj Britaniji i Sjevernoj Irskoj, Hrvatskoj, Nizozemskoj, Irskoj, Španjolskoj, Malti, Norveškoj, Poljskoj i Portugalu. Turističko putovanje bez viza vrijedi 90 dana u svakih 180 dana posjeta, navodi se u dekretu kojeg je donio turski predsjednik Erdogan i s ciljem približavanja EU.

Turska inače ima složenu viznu politiku, dok zahtijeva vize nekih zemalja članica Europske unije i Schengenskih zemalja, drugima odobrava putovanje bez viza. Izuzeće od viza za turističke posjete Turskoj tako je trenutno odobreno za ukupno 78 država, uključujući europske zemlje poput Njemačke, Francuske, Švedske, Italije, Švicarske i Finske.

Turska trenutno ima još jedan adut za privlačenje turista, naime – zasad u toj zemlji nije zailježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom, što koriste i za svoju turističku promociju. Na listi zemalja Mediterana koje se promoviraju kao sigurne od zaraze ovim virusom su i Malta i Cipar.

Turska se također spominje kao jedna od destinacija s povoljnijim cijenama. Turci su se u međuvremenu pohvalili i rekordnim rezultatima mediteranskog grada resorta Antalije, koja je u siječnju i veljači ugostila 390 tisuća gostiju, što je 30 posto više nego u istom periodu lani.

Komentirajte prvi

New Report

Close